E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizYen 17 ayın en sert düşüşünde---

Yen 17 ayın en sert düşüşünde

Yen 17 ayın en sert düşüşünde
04 Nisan 2013 - 16:43 borsagundem.com

Yen BOJ tarafından tahvil alımının iki katına çıkarılmasıyla beraber sert düşüşler yaşadı

Yen, Japonya merkez bankası Bank of Japan (BOJ) tarafından bugün yapılan açıklamada beklenenden daha fazla parasal teşvik önlemleri alınacağının açıklanmasıyla dolar karşısında son 17 ayın en sert düşüşünü yaşadı.
BOJ Başkanı Haruhiko Kuroda ve yönetiminin aylık tahvil alımını iki katına çıkarması ve yüzde 2'lik enflasyon hedefini iki yıl daha uzatması üzerine diğer 16 büyük para biriminin tamamı karşısında en az yüzde 1.5 düştü. Euro ise Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin, Avrupa Merkez Bankası (AMB) politikasının "genişlemeci" kalacağını açıklaması üzerine dolar karşısında Kasım ayından bu yana en zayıf seviyeye geriledi. Pound ise Bank of England'ın varlık alımında artışa gitmemesi üzerine yükseldi.
Londra'da bulunan Commerzbank AG döviz stratejisti Peter Kinsella, "BOJ kesinlikle beklentisi en yüksek olanları bile şaşırttı. Ekonomiyi tekrardan başlatabilmek için gerekli her şeyi yaptılar. Yeni satmanın gerektiği çok açık çünkü daha da değer kaybedecek" ifadelerini kullandı.
Yen, Londra saatiyle 14:07'de Dolar karşısında yüzde 2.5 düştü ve 95.42 yene geriledi. Japon para birimi, euro karşısında ise yüzde 2 geriledi ve 121.96 yen oldu. Euro ise yüzde 0.5 değer kaybederek 1.2781 dolara indi.
Kinsella, Commerzbank'ın yıl sonu için belirlediği dolar başına 100 yen hedefinin daha erken gerçekleşebileceğini dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)