E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizYen 20 ayın en düşük seviyesinde---

Yen 20 ayın en düşük seviyesinde

Yen 20 ayın en düşük seviyesinde
20 Aralık 2012 - 19:53 borsagundem.com

Yen, Japon merkez bankasının parasal genişlemeye yönelik politikalara başlayacağı sinyali üzerine 20 ayın düşüğüne ilerledi

Yen, Japonya merkez bankasının (BOJ) parasal teşviği artırması ve yüzde 1'lik enflasyon hedefini gözden geçirmek konusunda olumlu sinyal vermesi üzerine neredeyse 20 ayın en düşük seviyesinden işlem gördü.
Japon para birimi, daha çok parasal teşviği savunan muhalefet lideri Shinzo Abe'nin seçimleri kazanmasıyla bu ay diğer büyük para birimlerinin tamamı karşısında değer kaybetti. 17 ülkenin ortak para birimi euro, bölge tüketici güveninin 3.5 yılın en düşük seviyesinden tekrar sıçrayışa geçmesiyle dolar karşısında neredeyse 8 ayın zirvesine doğru ilerledi.
Yen dün 12 Nisan 2011'den bu yana en düşük seviyeye gerilese de bugün New York saatiyle 10:55'te çok değişmeyerek dolar başına 84.40 yen oldu. Japon para birimi euro karşısında da çok değişmeyerek 111.44 euroda kaldı. Ortak para birimi, Dolar karşısında yüzde 0.1'lik artışla 1.3242 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)