E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizYen 28 ayın en düşüğünde ---

Yen 28 ayın en düşüğünde

Yen 28 ayın en düşüğünde
28 Aralık 2012 - 10:22 borsagundem.com

BOJ'un parasal genişlemeyi artıracağı beklentisi yenin gerilemesine neden oldu

Asya'nın en büyük ikinci ekonomisi Japonya'da tüketici fiyatlarının Kasım'da da düşmesinin, merkez bankasının deflasyonu sonlandırmak için hükümetin daha fazla nakit enjeksiyonu çağrılarına cevap vereceği spekülasyonlarını tetiklemesiyle yen, dolar karşısında 28 ayın en düşüğüne geri çekildi.
JPMorgan Chase&Co. ve Nomura Holdings Inc., Başbakan Shinzo Abe'nin planlarını gerekçe göstererek yen tahminlerini indirdi. ABD Başkanı Barack Obama bugün Demokrat ve Cumhuriyetçi Kongre liderleri ile görüşmeyi planlıyor. Güney Kore wonu, ülkenin cari fazlasının rekor düzeye tırmanması üzerine 6. haftasını da kazançla sonlandırmaya hazırlanıyor.
Yendeki devam eden zayıflamanın arkasında politika beklentilerinin olduğunu söyleyerek, Abe yönetiminin deflasyon ve güçlü yen ile mücadele önlemlerine öncelik verdiğine dikkat çeken Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd.'ın yönetici direktörü Noriaki Murao, "Piyasanın zayıf likidite ile tek yönde ilerleme eğilimi var" dedi.
Yen, dolar karşısında 86.64 düzeyinden 3 Ağustos 2010'dan bu yana en düşüğünü test etti ve Tokyo saati ile 14:17'de dünkü kapanışının yüzde 0.4 altına işaret eden 86.45 seviyesinden işlem gördü. Yen, euro karşısında da yüzde 0.4 zayıflayarak 114.49'a geriledi. Yen, daha erken saatlerde euro karşısında 114.70 düzeyinden 11 Temmuz 2011'den bu yana en düşüğünü kaydetmişti. Euro, Dolar karşısında yüzde 0.1 değerlenerek 1.3242'den işlem gördü.
Japonya'da tüketici fiyatları Kasım'da yüzde 0.1 düştü. Japonya Merkez Bankası'nın yüzde 1 enflasyon hedefi bulunurken, Abe, BOJ enflasyon hedefini ikiye katlamazsa bankanın yasalarını değiştirebileceklerini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)