E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizYen BoJ öncesi gücünü korudu ---

Yen BoJ öncesi gücünü korudu

Yen BoJ öncesi gücünü korudu
07 Ağustos 2012 - 10:23 borsagundem.com

BoJ'un daha fazla parasal teşvikten kaçınacağı spekülasyonu üzerine yen, dolar karşısında yüksek seyrini sürdürdü

Dünya genelinde hisselerde görülen rallinin, Japonya Merkez Bankası'nın daha fazla parasal genişlemeden kaçınacağı spekülasyonuna neden olması üzerine yen, dolar karşısındaki güçlü seyrine devam etti.
İtalya Başbakanı Mario Monti'nin borçlanma maliyetlerinin aşağı çekilmesine yönelik çabaların hızlandırılması çağrısı üzerine Almanya Başbakanı Angela Merkel'in hükümetinin Avrupa Merkez Bankası'nın tahvil alım planına destek vermesiyle euro talepleri arttı. Avustralya doları, merkez bankasının bugünkü toplantısında faizleri yüzde 3.5'te bırakmasının ardından 4 ayın en yüksek seviyesine çıktı.
Japonya Merkez Bankası'nın politikayı sabit bırakmasını beklediklerini söyleyen Bank of New Zealand'ın döviz stratejistlerinden Mike Jones, Japonya Merkez Bankası'nın müdahale olmadan Dolar-Yen'de önümüzdeki aylarda kademeli düşüş öngördü.
Yen, dolar karşısında dün yüzde 0.3 değerlenmesinin ardından bugün büyük bir değişiklik kaydetmedi ve 78.26'dan işlem gördü. Yen, euro karşısında da 97.03'ten 96.99'ya yükseldi. Dün Dolar karşısında 1.2444 düzeyinden 5 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesini test eden euro, bugün 1.2391 dolardan fiyatlanıyor. Avustralya doları, ABD doları karşısında 1.0603 ile 20 Mart'tan bu yana en yüksek düzeyine işaret etti.
MSCI Asya Pasifik Endeksi bugün yüzde 0.4 kazanç sağlarken, Nikkei 225 Endeksi de yüzde 0.6 yükseldi. MSCI Dünya Endeksi dün yüzde 0.7 yukarıda kapanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)