E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizYen değer kaybetti---

Yen değer kaybetti

Yen değer kaybetti
16 Ağustos 2012 - 09:15 borsagundem.com

Faiz açığının güvenli varlık taleplerini azaltması ve hisselerdeki kazançların etkisiyle yen değer kaybetti

Asya borsalarındaki kazançlar ve yatırımcıların Amerikan hisselerinden kazandıkları ekstra getirinin son 6 haftanın en yüksek seviyesine tırmanmasının Japon yeninin cazibesini azaltması üzerine yen, önemli para birimlerinin tümü karşısında değer kaybetti.
ABD'de bugün açıklanacak konut verisinin, Fed'in parasal teşvik ihtimalini azaltacağı beklentisi üzerine dolar, yen karşısında 1 ayın zirvesine tırmandı. Dünyanın en büyük ekonomisinde bugün açıklanacak konut başlangıçlarının 4 yılın zirvesinde kaldığına işaret etmesi, inşaat izinlerinin ise artmış olacağı tahmin ediliyor. Yeni Zelanda doları, Fonterra Cooperative Group Ltd.'ın süt tozu fiyatlarının arttığını söylemesi üzerine kazançlarına tutundu.
Japonya dışındaki faizlerin arttığı zamanda Japon yatırımcıların deniz aşırı ülkelere daha fazla para yatırdığını belirten Commonwealth Bank of Australia'nın stratejistlerinden Joseph Capurso, bu durum ve düşük volatilitenin, yendeki zayıflığı desteklediğini söyledi.
Yen, dolar karşısında yüzde 0.4 değer kaybederek 79.29 seviyesinden 16 Temmuz'dan bu yana en zayıf değerine işaret etti. Yen, euro karşısında da yüzde 0.3 zayıflayarak 97.34 düzeyine geriledi ve kayıplarının 4. gününe işaret etti. Euro/Dolar ise 1.2277'ye düştü.
MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.5 tırmandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)