E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizYen değer kaybetti---

Yen değer kaybetti

Yen değer kaybetti
19 Nisan 2013 - 10:16 borsagundem.com

Japonya Maliye Bakanı Aso'nun G-20 üyelerinin Japonya'nın politikalarına karşı olmadığını söylemesiyle yen zayıfladı

Dünyanın üçüncü büyük ekonomisi Japonya'nın Maliye Bakanı Taro Aso'nun, G-20 'nin, yeni 4 yılın en düşüğüne gerileten politikalara karşı olmadığını söylemesinin ardından yen, dolar karşısında değer kaybetti.
Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda'nın önümüzdeki haftaki toplantıda yene, dolar karşısında 6 ayda yüzde 19 değer kaybettiren teşviklerini genişleteceği beklentisi üzerine yen, 16 önemli para biriminin tamamı karşısında zayıfladı. ABD doları, beklenenin altında gelen imalat verisinin Fed'in genişlemeci politikalarını sürdürme ihtimalini artırması üzerine euro karşısındaki düşüşünü genişletti.
Bu G-20 toplantısının alışılmıştan da geçersiz olduğunu ve toplantının yendeki zayıflamanın önünde durmayacağını savunan Citigroup Inc.'in döviz stratejistlerinden Todd Elmer, yendeki zayıflama karşısında daha fazla uluslararası tepki beklediklerini, ancak gelişmelerin endişeleri ortadan kaldırdığını söyledi.
Yen, euro karşısında yüzde 0.4 değer kaybederek 128.62'ye geriledi. Japon yeni, Dolar karşısında da yüzde 0.3 zayıflayarak 98.44 düzeyine indi ve 4. gününü de ekside tamamlamaya hazırlandı. Euro, dolar karşısında yüzde 0.1 güçlenerek 1.3066'ya yükseldi.
Yen, dolar karşısında 11 Nisan'da 99.95 seviyesinden Nisan 2009'dan bu yana en düşüğünü kaydetti ve bu hafta da 95.80'e kadar tırmanmasının ardından yeniden düşüşe geçerek, haftayı yüzde 0.1 ekside tamamlamaya yöneldi. Yen, Euro karşısında 12 Nisan'dan bu yana yüde 0.3 güçlenirken, euro da dolar karşısında bu hafta yüzde 0.4 değer kaybetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)