E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizYen değer kazandı---

Yen değer kazandı

Yen değer kazandı
25 Nisan 2013 - 13:44 borsagundem.com

Japon yatırımcıların 6. haftalarında da tahvil varlıklarını satmalarıyla yen güçlendi

Yen, Japon yatırımcıların yabancı tahvillerde 6. haftalarında da net satıcı pozisyonunda olmaları üzerine dolar karşısında 3 gündür ilk kez yükseldi.
Sterlin, İngiltere'nin 3 dipli resesyonu önlemesiyle dolar karşısında en yüksek seviyesine tırmandı. Güney Kore wonu, Dolar karşısında, Asya'nın en büyük 4. ekonomisinin son 2 yılın en hızlı büyümesini kaydetmesinin ardından 1 haftanın zirvesine tırmandı.
Görünümde ihtiyatlılığın öne çıktığını belirten Bank of New York Mellon Corp.'un baş döviz stratejisti Simon Derrick, Japon perakendecilerin yendeki satışlarının devamının gelmediğini, aksine yeni fonlama parası olarak kullananların çoğunun yakalandığını söyledi.
Yen, dolar karşısında son 2 günde yüzde 0.3 zayıflamasının ardından bugün yüzde 0.3 değerlenerek 99.20'te çıktı. Euro, dolar karşısında dün 1.2955 seviyesinden 5 Nisan'dan bu yana en düşüğünü kaydetmesinin ardından bugün yüzde 0.4 primlenerek 1.3065 seviyesine çıktı. Avustralya ve Yeni Zelanda borsaları bugün ulusal tatil sebebiyle kapalı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)