E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizYen değer kazandı---

Yen değer kazandı

Yen değer kazandı
07 Mayıs 2013 - 10:38 borsagundem.com

Traderların son satışları aşırı bulmasıyla yen, rakipleri karşısında güçlendi

Yatırımcıların yeni, dolar karşısında 100 seviyesinin yüzde 0.6 mesafesine kadar getiren kayıpları aşırı görmesiyle yen, 16  önemli para biriminin tamamı karşısında değer kazandı.
ABD'nin beklenenden iyi gelen tarımdışı istihdam verisiyle desteklenen dolar, 3 gün ile yen karşısındaki son 2 haftanın en uzun süreli yükselişine ara verdi. Euro, Avrupa'nın en büyük 2 ekonomisinde fabrika aktivitesinin yavaşladığına işaret etmesi beklenen verilerin öncesinde dolar karşısındaki düşüşünü devam ettirdi. Avustralya doları, ülkenin merkez bankasının bugün politika faizini rekor düşüğe çekmesinin ardından önemli para birimleri karşısında değer kaybetti.
Dolar-yen'deki 99-100 arasındaki duvarın çokk alın olduğunu, 100 seviyesine ulaşılması için daha fazla faktörün gerektiğini belirten FX Prime Corp.'un kıdemli yönetici direktörü Marito Ueda, geçtiğimiz ayki istihdam verieileri güçlü olsa da yatırımcıların Amerikan ekonomisinin bu noktadan daha fazla güçlenip güçlenmeyeceğini bilmek istediğini söyledi.
Yen, Dolar karşısında son 3 seansta yüzde 2 değer kaybetmesinin ardından bugün Tokyo saati ile 12:11 itibariyle dünkü değerinden yüzde 0.4 güçlendi ve 98.98'e yükseldi. Japon yeni, euro karşısında yüzde 0.3 değer kazanarak 129.4'ten işlem gördü. Euro, dolar karşısında yüzde 0.3 zayıfladığı önceki günü değerinden büyük bir değişiklik kaydetmeyerek 1.3078'de seyretti.
Japon piyasaları 4 günlük tatillerinin ardından bugün yeniden açıldı.
Yen dolar karşısında 26 Nisan'dan bu yana 99 seviyesinin altına ilk kez 3 Mayıs'ta ABD Çalışma Bakanlığı'nın tarımdışı istihdamın Nisan'da 165,000 arttığını açıklamasıyla geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)