E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYen dolar karşısında güçleniyor---

Yen dolar karşısında güçleniyor

Yen dolar karşısında güçleniyor
12 Ocak 2015 - 07:38 borsagundem.com

Yen dolar karşısında, traderların ABD’de gelirlerin düştüğünü gösteren istihdam verisini değerlendirmeleri ile yükselişe geçti

Yen dolar karşısında, Aralık’tan bu yana en yüksek seviyeye yöneldi. Yenin yükselişinde, ABD işgücü piyasasının Fed’in faiz oranlarını artırmaya başlaması için aşırı zayıf olduğu endişeleri etkili oldu.

Dolar, traderların ABD’de gelirlerin düştüğünü gösteren istihdam verisini değerlendirmeleri ile Avustralya doları ve euro karşısında zirve seviyelerden geriledi. Euro dolar karşısında geçtiğimiz hafta 9 yılın en düşük seviyesine gördü ve bugün yen karşısında Ekim ayından bu yana en zayıf seviyeye geriledi. Eurodaki düşüşlerde Avrupa Merkez Bankası (AMB) politika yapıcılarının ülke tahvili alımlarını tartışmaları etkili oldu. UBS AG’nin Başkanı Axel Weber’e göre AMB Başkanı Mario Draghi’nin 22 Ocak’ta parasal genişlemeye yönelik bir politika açıklaması bekleniyor.  

Sydney’deki Royal Bank of Canada para birimi stratejistlerinden Michael Turner, “Piyasalar biraz toparlanmış olsa da petrol ve jeopolitik gelişmeler ile ilgili risklerin kayda değer bir şekilde gerilediğini düşünmek için muhtemelen erken. Dolayısıyla yen kısa vadede destek görmeyi sürdürebilir” dedi.

Yen dolar karşısında, yüzde 0.2 yükselerek Singapur saati ile 13:02’de 118.37 yen oldu ve 118.13 yen ile 17 Aralık’tan bu yana en güçlü seviyeyi gördü. Japonya piyasaları tatil dolayısıyla bugün kapalı olacak. Yen, 8 Aralık’ta 121.85 ile 2007’den bu yana en zayıf seviyeye görmüştü.

Euro dolar karşısında, geçtiğimiz hafta 1.1754 dolar ile 9 yılın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından yüzde 0.1 artış ile 1.1853 dolardan işlem gördü. Avustralya doları ABD doları karşısında yüzde 0.3 yükseliş ile 82.43 ABD sentine geldi.

ABD'de tarım dışı istihdam 252,000 kişi artarken, Kasım ayı rakamları yukarı yönlü revize edilerek 353,000 oldu. İşsizlik oranı Haziran 2008'den bu yana en düşüğe gerilerken, maaşlarda görülen düşüş açıklanan verinin tamamen iyi haber olmamasına neden oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)