E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizYen dolar karşısında kayıplarını koruyor---

Yen dolar karşısında kayıplarını koruyor

Yen dolar karşısında kayıplarını koruyor
06 Mayıs 2013 - 12:02 borsagundem.com

Yen dolar karşısında, ABD'de toparlanma işaretleri ile 100 seviyesine doğru düşüyor

Yen dolar karşısında, ABD'de toparlanmanın hız kazanmakta olduğuna ilişkin işaretlerle birlikte, son iki haftanın en hızlı düşüşünü gerçekleştirmesiin ardından bu kayıplarını koruyor.
Yen dolar karşısında, 3 Mayıs'ta açıklanan ABD işsizlik oranı verisinin beklenmedik bir şekilde son 4 yılın en düşük seviyesine inmesinin ardından 100 seviyesinin yüzde 0.7 uzağında seyrediyor. Avutsralya para birimi, perakende satışların düştüğünü gösteren veri ile birlikte, yarınki merkez bankası faiz kararı öncesi, 16 önemli para biriminin tümü karşısında değer kaybetti. Malezya para birimi ringgit, Başbakan Najib Razak'ın koalisyonunun genel seçimlerden yeniden çoğunluğu sağlamasının ardından, Dolar karşısında son 1.5 yılın en yüksek seviyesine çıktı.
Sydney'de Westpac Banking Corp. kıdemli döviz stratejisti Sean Callow, "Güçlü ABD verileri yen satmak için yeni bir neden sağladı," dedi ve "99 seviyesinin üzerine çıkabilmemiz için ABD'den olumlu birşey gelmesi gerekti, bu nedenle, elbette şimdi artık 100 seviyesini tekrar düşünmeye başlıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Yen dolar karşısında, 3 Mayıs'ta yüzde 1.1 düştükten sonra, yüzde 0.3 zayıflayarak, Frankfurt saati ile 08:47'de 99.30 seviyesine indi. Japonya para birimi dolar karşısında 11 Nisan'da 99.95 ile son dört yılın en düşük seviyesini görmüştü. Yen euro karşısında yüzde 0.3 düşüşle 130.17 seviyesine geldi. Avrupa ortak para birimi dolar karşısında fazla değişmeyerek 1.3108 dolar seviyesinde kaldı.
Japonya ve İngiltere'de piyasalar bugün tatil nedeniyle kapalı.
Yen dolar karşısında 3 Mayıs'ta, ABD'de tarım dışı istihdamın beklenenden fazla artması ve işsizlik oranının yüzde 7.5'e inmesi ile birlikte, son bir haftada ilk kez 99 seviyesinin üzerine çıktı. Mart ayında yukarı yönde revize edilen rakamla 138,000 artan tarım dışı istihdam, Nisan ayında 165,000 ile beklenenden daha fazla artış gösterdi.
ABD'de işsizlik başvuruları önceki hafta 324,000'e inerek beş yılı aşkın sürenin en düşük seviyesine geriledi. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, işsizlik başvurularının 335,000 çıkması bekleniyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)