E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizYen gerilemeye başladı---

Yen gerilemeye başladı

Yen gerilemeye başladı
21 Mayıs 2013 - 15:09 borsagundem.com

Japonya Ekonomi Bakanı Amari'nin haftasonu yaptığı açıklamalarından geri adım atmasının ardından yen değer kaybetti

Yen dolar karşısında, Japonya Ekonomi Bakanı Akira Amari'nin, yenin ralli yapmasına neden olan yorumlarından geri adım atması sonrası zayıfladı ve son üç haftanın en hızlı yükselişini tersine çevirdi.
Yen, Amari'nin yenin dolar karşısında sekiz aydır süren gerilemesinin nerede sona ereceğini söyleyemeyeceğini kaydetmesinin ardından, 16 önemli para biriminin 13'ü karşısında düştü. Japonya para birimi dün, Amari'nin, yenin daha da düşmesinin "insanların yaşamını" olumsuz etkileyebileceğini söylemesinin ardından hızlı bir yükseliş göstermişti. Dolar Endeksi, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin yarın Kongre'de yapacağı konuşmadan önce yükseldi. Sterlin Dolar karşısında, İngiltere'de enflasyonun yavaşlaması ve bunun da politika yapıcılara parasal genişleme konusunda imkan sağlamasının ardından son altı haftanın en düşük seviyesine indi.
Londra'da Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd. döviz stratejisti Lee Hardman, "Amari, yorumlarına, uluslararası endişeleri hafifletmek için onları bilinçli olarak daha muğlak hale sokarak, açıklık getirme ihtiyacı hissetmiş görünüyor," dedi ve "İlk yorumlara bağlı olarak görülen ılımlı yükselişler tersine dönüyor. İzlenimimiz halen, Japon yetkililerin, yenin 110 sevieysinin ötesine kayda değer bir değer kaybı göstermesinden ziyade, mevcut seviyelerde istikrar kazandığını görmek istemeleri" şeklinde görüş bildirdi.
Yen dolar karşısında, dün yüzde 0.9 ile 26 Nisan'dan bu yana en hızlı yükselişini göstermesinin ardından, yüzde 0.5 düşerek, New York saati ile 07:13'te 102.80 seviyesine geldi. Japonya para birimi euro karşısında, 14 Mayıs'ta 132.77 ile Ocak 2010'dan bu yana en zayıf seviyesine inmesinin ardından, yüzde 0.2 düşerek 132.05 seviyesine geldi. Dolar euro karşısında yüzde 0.3 yükselerek 1.2845 seviyesine çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)