E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizYen güçlenmeye devam ediyor---

Yen güçlenmeye devam ediyor

Yen güçlenmeye devam ediyor
14 Haziran 2013 - 11:12 borsagundem.com

Yılın en oynak döviz piyasasının alımları tetiklemesiyle yen önemli paraların çoğu karşısında değerlendi

BOJ'un tutanaklarının ardından yen güçlendi. Japon yeni yılın en oynak döviz piyasasının alımları tetiklemesiyle bu haftayı 16 önemli para biriminin tamamı karşısında değerlenerek tamamlamaya hazırlanıyor.
Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin Kabinesi'nin ülke hisselerindeki yükselişi sürdürmeyi başaramayan bu ayki büyüme planını onaylamasıyla yen değerlendi. Japon yeni dolar karşısında 4. haftasını da kazançla sonlandırmaya hazırlanarak Temmuz 2012'den bu yana en uzun süreli kazanç dönemine işaret ediyor. Merkez bankasının Mayıs toplantısının tutanaklarına göre Abe'nin hükümeti Japonya Merkez Bankası'na tahvillerdeki volatilitenin azaltılmasına yönelik adım atması çağrısında bulundu. Almanya'nın 18 Haziran'da açıklayacağı ve ilerleme kaydetmesi beklenen yatırımcı güveni verisinin öncesinde euro bu hafta rakiplerinin çoğuna karşı güçlendi.
Yendeki güçlenmenin ardında BOJ'un Japon tahvil faizlerindeki yükselişi kontrol altına almayı başaramamasının yattığını söyleyen MassMutual Life Insurance Co.'nun kıdemli portföy yöneticilerinden Hiroshi Yoshida, dolar-yen pozisyonlarındaki satışların devam etmesini beklediğini aktararak, yenin önümüzdeki aylarda dolar karşısında 90 seviyelerine kadar yükselebileceğini öngördü.
Yen, Dolar karşısında yüzde 0.2 primlenerek 95.07'den işlem gördü ve bu haftaki kazançlarını yüzde 2.6'ya genişletti. Yen dün dolar karşısında 93.79 düzeyinden BOJ'un öngörülmedik parasal genişleme planını açıkladığ 4 Nisan'dan bu yana en yükseğini test etti. Yen, euroya karşıs yüzde 0.5 primlenerek 126.87'ye yükseldi. Euro ise dolar karşısında yüzde 0.2 değer kaybederek 1.3349'a gerilerken, bu haftayı yüzde 1 yukarıda tamamlamaya hazırlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)