E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizYen satışa geçti!---

Yen satışa geçti!

Yen satışa geçti!
04 Nisan 2013 - 10:15 borsagundem.com

BOJ'un beklentinin üzerinde parasal genişleme açıklaması üzerine yen zayıfladı

Japonya Merkez Bankası'nın 2 gün süren toplantısının sonunda beklenenin üzerinde aylık tahvil alımı açıklamasının ardından yen, 16 önemli para biriminin tamamı karşısında geri adım attı.
BOJ Başkanı Haruhiko Kuroda ve ekibinin yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşmak için 2 yıl zaman belirlemesi üzerine yen, euro ve dolar karşısında zayıfladı. BOJ'un bugünkü toplantısı, Kuroda'nın geçtiğimiz ay başkanlık koltuğuna oturmasından bu yana katıldığı ilk toplantı oldu.
Dolar-yen'in BOJ'un piyasanın beklentisinin üzerinde önlemler ile ortaya çıkmasından ötürü yükseldiğini belirten MassMutual Life Insurance Co.'nun kıdmeli portföy yöneticilerinden Hiroshi Yoshida, BOJ'un önlemlerinin daha basit ve anlaşılır hâle geldiğini söyledi.
Yen, Tokyo saati ile 14:01 itibariyle dolar karşısında yüzde 1.2 değer kaybederek 94.21'e, euro karşısında da yüzde 1.1 zayıflayarak 120.87 düzeyine geriledi.
Japonya Merkez Bankası bugün aylık 7 trilyon yen değerinde bono alacağını açıklayarak, 5.2 trilyon yen tahmininin üzerinde bir hamlede bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)