E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizYen toparlanıyor---

Yen toparlanıyor

Yen toparlanıyor
25 Haziran 2013 - 10:21 borsagundem.com

Japon Yeni, dolar karşısında, güvenli liman arayışlarının desteğiyle değer kazandı

Yen dolar karşısında, Çin'de kredi daralmasının ekonomideki yavaşlamayı hızlandıracağı endişesiyle Asya hisse senetlerine iki gündür gelen güçlü satışların ardından artan güvenli liman talebi dolayısıyla, son iki haftanın en düşüğünden toparlandı.
Yen, iki Fed yetkilisinin dünkü açıklamalarında, para politikasının genişlemeci kalması gerektiğini vurgulaması sonrası, bu hafta diğer bazı Fed yetkililerinin yapacağı konuşmalar öncesi, yükseldi. Dolar Endeksi, bugün ABD açıklanacak ve artış göstermesi beklenen dayanıklı tüketim malları siparişleri ve konut fiyatları verileri öncesi dört günlük kazancını korudu.
Melbourne'de IG Markets şef piyasa stratejisti Chris Weston, "Fiyat hareketi Çin büyümesindeki potansiyel yavaşlamadan dolayı korkutucu" dedi ve "Yen birkaç yıldır nihai güvenli liman niteliğinde" değerlendirmesinde bulundu.
Japonya para birimi dolar karşısında, dün 98.70 ile 11 Haziran'dan bu yana en zayıf seviyesini gördükten sonra, yüzde 0.3 yükselerek, Londra saati ile 06:36'da, 97.40 seviyesine geldi. Yen euro karşısında yüzde 0.4 değer kazanarak 127.73 seviyesine çıktı. Dolar euro karşısında fazla değişmeyerek 1.3114 seviyesinde kaldı.
ABD para biriminin altı önemli para karşısındaki seyrini gösteren Dolar Endeksi dünkü 5 Haziran'dan bu yana en yüksek kapanış olan 82.425'ten bugün 82.435 seviyesine geldi.
Asya hisse sentlerinin gösterge endeksi MSCI Asya Pasifik yüzde 1.3 geriledi. Çin'in en büyük şirketlerini içeren CSI 300 Endeksi, dünkü yüzde 6.3'lük Ağustos 2009'dan bu yanaki en büyük çaplı düşüşünün ardından bugün de yüzde 5.1 düşerek, ayı piyasasını daha da derinleştirdi.
JPMorgan Chase & Co'nun, döviz opsiyon primlerine dayanan G7 Volatilite Endeksi dün yüzde 11.96'ya kadar çıkarak Ocak 2012'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Endeks son bir yılda ortalama yüzde 8.76 seviyesinde seyretti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)