E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizYen yükselişe geçti---

Yen yükselişe geçti

Yen yükselişe geçti
07 Ocak 2013 - 09:49 borsagundem.com

Yen, dolar karşısında 2.5 yılın en düşüğünden ralli yaptı

Yen, teknik göstergenin son onyılın en büyük aşırı satışını gördüğüne işaret etmesi üzerine ralli yaparak, dolar karşısında 2.5 yılın en düşüğünden geri sıçradı.
Japon yeninin, dolar karşısındaki RSI'si 4 Ocak'ta 15.5 puana gerileyerek Aralık 2001'den bu yana en düşüğüne işaret etti ve traderların bir varlık fiyatınını aşırı düştüğü şeklinde yorumladığı 30 puan düzeyinin çok altına geriledi. Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker'ın yarın Güney Carolina eyaletinin Columbia şehrinde yapacağı konuşmasının öncesinden Dolar Endeksi 4. gününde de yükseldi. ABD Merkez Bankası'nın geçtiğimiz hafta yayınlanan toplantı tutanakları, parasal teşviklerin bu yıl sonlanabileceğini gösterdi.
Yenin Dolar karşısındaki zayıflamasının "soluklanma sürecinden" geçiyor olabileceğini söyleyen Gaitame.com'un araştırmacılarından Takuya Kawabata, yenin, 85 seviyesinin üzerinde aşırı satış gördüğünü belirtti.
Dolar karşısında 88.41 düzeyinden Temmuz 2010'dan bu yana en düşüğünü kaydetmiş olan yen, 4 Ocak'taki kapanışından yüzde 0.3 değerlenerek 87.86 seviyesine çıktı. Yen, euro karşısında geçtiğimiz hafta yüzde 1.4 zayıflaması sonrasında yüzde 0.6 primlenerek 114.53 düzeyine yükseldi. Dolar, euroya karşı yüzde 0.3 değerlenerek 1.3033'den işlem gördü.
ABD'nin en çok işlem yaptığı 6 ülkenin para birimi karşısında doların hareketini izleyen Dolar Endeksi geçtiğimiz haftaki kapanışından bu yana yüzde 0.2 yükselerey 80.644 puana çıktı. Dolar Endeksi geçtiğimiz hafta 80.869 puandan 22 Kasım'dan bu yana en güçlü düzeyini kaydetmişti. Endeks son 3 seansta yüzde 1 yükseldi.
Yen geçtiğimiz hafta Japonya'nın büyümeyi destekleyici hamlelerini artıracağı spekülasyonuyla zayıfladı. Japon Yumiuri gazetesi Tokyo Hükümeti'nin büyümeyi desteklemek için bu yıl 12 trilyon yenlik mali teşvik uygulayacağını yazdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)