E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizYen yükselişe geçti---

Yen yükselişe geçti

Yen yükselişe geçti
14 Mayıs 2013 - 10:59 borsagundem.com

Yendeki zayıflamanın çok hızlı olduğuna işaret edilmesiyle yen 4 yılın en düşüğünden ralli yaptı

Yen, teknik göstergelerin düşüşün çok hızlı olduğunun sinyalini vermesiyle edolar karşısında 4 yılın en düşüğünden sıçradı.
ABD ekonomisinin toparlanma sinyalleri vermesi ve ABD Hazine tahvillerinin getirisinin 7 haftanın en yükseğine çıkmasıyla yen, dün dolar karşısında Ekim 2008'den bu yana en zayıf düzeyini kaydetti. Euro, Almanya'da yatırım güveninin bu yıl arttığını göstermesi beklenen verinin öncesinde güçlenerek, dolar karşısında kaydettiği 3 günlük düşüşünü sonlandırdı. Avustralta ve Yeni Zelanda dolarları, Asya borsalarındaki kazançların riskli varlık taleplerini desteklemesiyle tırmandı.
Yendeki hareketin büyüklüğünün, tahminlerin tek taraflı olduğu algısına neden olduğunu ve döviz piyasalarında tek yönlü pozisyonların olmadığını söyleyen Westpac Banking Corp.'un kıdmeli döviz stratejistlerinden Sean Callow, Fed'in yakında parasal genişlemeden çıkacağı düşüncesiyle yapılan Dolar alımlarının oldukça az olduğuna dikkat çekti.
Yen, dolar karşısında dün 102.15 düzeyinden kaydettiği Ekim 2008'den bu yana en düşüğünden yüzde 0.4 güçlenerek 101.44 seviyesine çıktı. Japon yeni, euro karşısında yüzde 0.2 primlenerek 131.90'a yükseldi. Euro, dolar karşısında son 3 seansta yüzde 1.4 değer kaybetmesinin ardından yüzde 0.2 yükselerek 1.3003'e çıktı. İsviçre frankı, dolar karşısında yüzde 0.3 değerlenerek 95.44 centimden işlem gördü. Avustralya doları, ABD doları karşısında yüzde 0.4 kazançla 99.88 cente, Yeni Zelanda doları da yüzde 0.5 primlenerek 82.99 cnte çıktı.
ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi dün yüzde 1.94 ile 26 Mart'tan bu yana en yükseğine tırmandı. MSCI Asya Pasifik Endeksi bugün yüzde 0.2 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)