E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizYen yükseliyor ---

Yen yükseliyor

Yen yükseliyor
20 Mayıs 2013 - 09:09 borsagundem.com

Japon ekonomi bakanının açıklamaları sonrasında Yen yükselirken dolar endeksinde yeni günde sınırlı kayıp var.

Japon Yen’i haftanın ilk işlem gününde yükselişe geçti. Ülkenin Ekonomi Bakanı Akira Amari’nin Pazar günü yaptığı açıklamada Yen’de daha zayıflamanın sorun olabileceği uyarısı bu harekette etkili oldu.
Dolar karşısında son 6 ayda yüzde 21 değer kaybeden yendeki daha fazla zayıflamanın olumsuz etkilerinin olacağını savunan Japonya Ekonomi Bakanı Akira Amari, Yen'deki aşırı güçlenmenin büyük ölçüde düzeltildiğini ve Yen'de daha fazla zayıflamanın ekonomi için zararlı olabileceğini söyledi. Özellikle istihdam tarafında sorunlar olabileceği uyarısı dikkat çekerken Nisan ayında BoJ toplantısı sonrasında Yen’de yüzde 11’lik değer kaybı yaşanmıştı.
Açıklamalar sonrasında yeni günde yüzde 0.11’lik düşüş yaşanıyor. Geçtiğimiz Cuma 103 yen seviyesindeki kur haftanın ilk işlem gününde 102.83 seviyesine geldi.
Goldman Sachs’ın beklentilerine göre gelecek 6 aylık dönemde 105 Yen seviyelerinin görülebileceği yer alırken daha önce belirlenen hedef ise 102 seviyesindeydi.
ABD tarafında öncelikle tüketici güveni tarafında beklentilerden iyi gelen rakamlar sonrasında dolar yükseldi. Yeni günde dolar endeksi yüzde 0.25 düşerken Cuma günü görülen 75.79 seviyesinden 75.66’ya gelindi.
Euro Dolar haftanın ilk işlem gününde yüzde 0.03 yükselerek 1.2833’e kadar geldi. Cuma günü en son 1.2833 seviyeleri görülmüştü.
İngiliz poundu 1.592 seviyesinde. Avustralya doları ise 97.29 seviyesinden 97.74 seviyesine geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)