E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizYendeki düşüş devam ediyor---

Yendeki düşüş devam ediyor

Yendeki düşüş devam ediyor
19 Nisan 2012 - 11:11 borsagundem.com

Japonya Merkez Bankası'nın yeni zayıflatmak için para politikasını daha fazla gevşeteceğinin sinyalini vermesi üzerine yen değer kaybetti

Yen, Japonya Merkez Bankası'nın yeni zayıflatmak ve ihracatları desteklemeye yönelik çabalarını artıracağının sinyalini vermesinin ardından 16 önemli para biriminin çoğunluğu karşısında zayıfladı.
Japonya'nın dış ticaretin Şubat ayında beklenmedik şekilde fazla vermesinin ardından Mart'ta açık vermesinin sonrasında dolar karşısında 3. gününde de değer kaybetti. Euro Bölgesi'nin 4. büyük ekonomisi İspanya'nın, krizin yayılması endişelerinin gölgesinde düzenleyeceği tahvil ihalesinin öncesinde euro, dolar karşısındaki kayıplarına tutundu. Avustralya ve Yeni Zelanda dolarları, Çin'de munzam karşılık oranlarının indirilebileceğine dair haberin ardından önemli paraların çoğu karşısında güçlendi.
Piyasaların BOJ'dan gelecek ekstra teşvikleri fiyatladığını belirten Tokyo'daki Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities Co.'nun kıdemli ekonomistlerinden Tatsushi Shikano, dış ticaret açığının da yen için negatif bir kataliz olduğuna dikkat çekti.
Japon yeni, Dolar karşısında dün 81.57 düzeyinden 10 Nisan'dan bu yana en düşüğünü kaydetmesinin ardından bugün yüzde 0.3 zayıflayarak 81.47 seviyesine geriledi. Yen, euro karşısında da yüzde 0.3 değer kaybederek 106.91'den fiyatlandı. Euro/Dolar paritesi ise son 2 günde yüzde 0.1 düşmesinin ardından 1.3122'ten işlem gördü.
Japonya Merkez Bankası yetkililerinin 27 Nisan'daki toplantısında 3 ay içinde 2. kez varlık alım fonunu genişletmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)