E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYen'e ABD darbesi---

Yen'e ABD darbesi

Yen'e ABD darbesi
11 Ekim 2013 - 12:21 borsagundem.com

Yen, Asya hisselerinin ABD'de devam eden pazarlıklarla yükselmesi sonrasında diğer 16 büyük para biriminin tamamı karşısında geriledi

Japonya para birimi yen, Asya hisselerinin ABD'de devam eden pazarlıklarla yükselmesi sonrasında para birimine talebin azalmasıyla diğer 16 büyük para biriminin tamamı karşısında geriledi.

Dolar, ABD'de Cumhuriyetçiler ve Başkan Barack Obama'nın borç tavanı ve hükümetin kapanması konularında görüşmeye devam edeceklerinin söylenmesiyle yen karşısında yükselişin dördüncü gününde. Avustralya doları, ülkenin iki yıl vadeli tahvil faizinin ABD tahvil faizine farkının Nisan ayından bu yana zirveye çıkmasıyla üst üste ikinci haftada da yükselişe doğru yol alıyor. Yeni Zelanda doları ise yarın açıklanacak olan ve ekonomistlerin hem ithalat hem de ihracatta artış beklediği Çin ticaret verisi öncesinde yükseldi.

Tokyo'da bulunan Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities Co. şef döviz stratejisti Daisaku Ueno, "Borç tavanı anlaşması risk alınacak bir durum olarak görülüyor, tersi durumda yani anlaşma olmaması durumunda ise riskten kaçınılır. Bu bağlamda da dolar-yeni kullanmak uygun" yorumunu yaptı.

Yen dolar karşısında yüzde 0.2 zayıflayarak Londra saati ile 08:55'te 98.33 yen olurken, önceki üç işlem gününde toplam yüzde 1.5 oranında geriledi. Gün içerisinde ise 98.55 yene kadar gerileyerek 1 Ekim'den bu yana en düşüğe dokundu. Yen euro karşısında yüzde 0.4 kayıpla 133.30 yene gerilerken bu hafta genelinde yüzde 0.9 düştü. Dolar euro karşısında yüzde 0.3 zayıfladı ve 1.3558 dolardan işlem gördü.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.3 tırmanırken, Japonya piyasaları 14 Ekim'de tatil nedeniyle kapalı olacak.

Obama ve Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi liderler dün Beyaz Saray'da 90 dakika süren bir toplantı gerçekleştirirken, John Boehner ABD'nin temerrüde düşmesini engellemek için bir tedbir önerebileceklerini dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)