E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizYene beklenen müdahale---

Yene beklenen müdahale

Yene beklenen müdahale
04 Ağustos 2011 - 08:36 borsagundem.com

Japon Hükümeti, yenin aşırı değerlenmesinin önüne geçmek ve ekonomik büyümeyi korumak üzere döviz piyasasına müdahale etti

Son haftalarda spekülasyonları gerçek hâle getiren Japonya Hükümeti, yendeki değerlenmeyi önlemek ve deprem sonrasında halihazırda kırılgan olan ekonomik büyümesini korumak için yene müdahale etti.
Japonya Merkez Bankası'nın bugün (Perşembe) hükümet ile koordineli olarak daha fazla parasal genişleme programı açıklaması bekleniyor.
Yen, müdahalenin ardından dolar karşısında geri adım attı; ancak analistler bu gerilemenin uzun süreli olmayacağını, müdahalenin etkisinin kısa vadeli olacağını düşünüyor.
Önceki günlerde güçlü yene karşı birçok kez uyarıda bulunan Japon Hükümeti, güçlü yenin ihracat odaklı ekonomisi bulunan Japonya'nın büyümesini ve deprem sonrası toparlanmayı tehdit ettiğini bir kez daha vurguladı.
Müdahalelerin genellikle yen üzerinde uzun vadeli bir etkisinin olmadığına dikkat çeken Jefferies'in analistlerinden Naomi Fink, bunun yalnızca spekülatörlere bir uyarı yollamak ve piyasaları rahatlatmak amaçlı yapıldığını söyledi.
Müdahalenin ardından yen, dolar karşısında 77'den 78.47 seviyesine geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)