E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarYEN'E MÜDAHALE BU HAFTA İÇERİSİNDE GELEBİLİR---

YEN'E MÜDAHALE BU HAFTA İÇERİSİNDE GELEBİLİR

YEN'E MÜDAHALE BU HAFTA İÇERİSİNDE GELEBİLİR
29 Ağustos 2010 - 04:22 borsagundem.com

ABD'de ikinci dibi fiyatlayan, kendini güvenli devlet tahvillerine atarak kurtulmaya çalışan yatırımcının gözü kulağı Japonya'da olacak.

31 Ağustos salı günü para kurulunu toplayacak olan Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) gündeminde yene müdahale olacak. Daha bir hafta öncesine kadar analistler yene müdahale ihtimalini en fazla yüzde 25 olarak görüyordu. Ancak bu ihtimal sadece bu hafta içinde neredeyse yüzde 100'e fırladı. Riskten kaçış eğilimi ile devlet tahvillerinin yanı sıra Japon Yeni'nde de alıma giden küresel yatırımcı para biriminin hafta içinde dolar karşısında son 15 yılın en yüksek seviyesine çıkmasına da neden oldu. Son olarak cuma günü Japonya Başbakanı da açık açık yene müdahalenin yolda olduğu mesajını verdi. Başbakan Naoto Kan, yenin ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerine karşı 31 Ağustos'a yeni tedbirler açılanacağını duyurdu. Yende devalüasyona gidilmesi Japon ihracatçı şirketlerinin hisseleri üzerinde olumlu etki yapabilir, bu da Asya genelinde bir yükseliş sağlayabilir. Buna karşılık hafta içinde ABD'den kötü veriler gelmeye devam ederse piyasanın yen mutluluğu da kısa sürebilir. Japonya Merkez Bankası'nın yeniden gevşeme politikalarına katılıp katılmayacağı da merak konusu. Nitekim yine cuma günü açıklanan rakamlara göre çekirdek enflasyon yüzde 1,1 gerileyerek 17'inci ayda da düşüş kaydetti. Bu, Japonya için düşük büyüme hızının da yaşandığı bir ortamda deflasyonun devam ettiği anlamına geliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)