E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalar"YEN'E MÜDAHALE ZOR''---

"YEN'E MÜDAHALE ZOR''

YEN'E MÜDAHALE ZOR''
10 Eylül 2010 - 14:07 borsagundem.com

Kan, diğer ülkelerin para birimlerinin değerlerinin düşük olmasını istemeleri yüzünden yenin yükselişini durdurmak için ortak müdahalenin zor olduğunu söyledi

Japonya Başbakanı Naoto Kan, yaptığı açıklamada, ''Avro Bölgesi'nin, avronun değerinin düşük olmasına rehberlik etmeye çalıştığını söyleyebiliriz. ABD de, Başkan Barack Obama'nın söylediği gibi ihracatını ikiye katlamak istiyor. Bu yüzden onlarla işbirliği yapmak zor'' dedi. Japonya'nın bu konuda harekete geçmeye karar vermesi halinde diğer ülkelere olumsuz tepki vermemesi çağrısında bulunan Kan, ''Şu anda yen, Japon ekonomisine zarar verebilecek şekilde hızla dalgalanıyor. Söylediğimiz gibi durum daha da kötüleşirse kararlı adımlar atacağız'' diye konuştu. ABD doları önceki gün Tokyo'daki işlemlerde 83,32 yene gerileyerek, yen karşısında 15 yılın en düşük seviyesini görmüştü. Yen diğer para birimleri karşısında da değer kazanıyor. Güçlü yen Japonya'nın ihracat gelirlerinin ve şirketlerinin karlarının azalmasına yol açıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)