E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor'Yenersek ibre bize döner'---

'Yenersek ibre bize döner'

'Yenersek ibre bize döner'
27 Eylül 2011 - 07:49 borsagundem.com

Güneş, Lille ve Inter’in favori olduğu grupta bu maçın düğümü çözeceğini iddia etti

TRABZON Teknik Patronu Şenol Güneş bugünkü Lille maçı öncesi iddialı açıklamalar yaptı. Bu karşılaşmadan çıkacak sonucun büyük ölçüde grubun düğümünü çözeceğini belirten tecrübeli çalıştırıcı, grubun favorisi olarak Inter ve Lille’i gösterdi.. Bu akşamki rakipleri Lille’in kendileri gibi bu sezon karşılaşmaların son dakikalarında gol yediğinin altını çizen Şenol Hoca, bunun bir gösterge olmadığını da belirtmeden geçmedi. İşte Güneş’in dünkü basın toplantısındaki sözleri:
‘AMACIMIZ İYİ FUTBOL’
“Bu karşılaşma çok anlamlı. Birbirimizi tanıyacağımız bir maç olacak. Kazandığımızda çok büyük avantaj olacak. Umarım öyle olur. Kazanmak istiyoruz. Rakibin iyi oyuncuları, oturmuş kadroları var. Avantajları bu. Ayrıca deplasmanda iyi bir takımlar. Çok zor bir maç bizi bekliyor. Güzel futbol ve keyifli bir oyunla kazanmak istiyoruz. Glowacki’nin durumu maç saatinde belli olacak.. Bizim için önemli biri..
INTER’İN favori olması lehimizeydi.. Rakibin o dönemlerde sorunları vardı. Lille’de ise bunların hiçbiri yok. Grupta kim favori derseniz Inter’i kadro kalitesiyle gösterebilirsiniz ama Lille de oturmuş kadrosuyla favori. Bu karşılaşmayı kazandığımızda ibre bize döner. O nedenle Lille maçı daha zor.
RAKİP de bizim gibi son dönemdeki maçlarında son dakikalarda gol yiyip puanlar kaybetti.. Bu maçların motivasyonu farklı olsa da umarım yine son dakikalarda bir gol yiyip kaybederler.
TAKIMIN direnci düştüğünde taraftarın devreye girmesini bekliyoruz. Onlar bizim itici gücümüz. Umarım onlara güzel bir futbol izlettirir, Avni Aker’deki ilk Devler Ligi maçından alnımızın akıyla çıkarız.”
‘Anahtar orta sahada’
TRABZONSPOR’UN Fildişi Sahilli oyuncusu Didier Zokora, Lille maçında orta sahadaki mücadelenin kilit olacağını söyledi.. Fransız ekibi karşısında deplasmandaki Inter zaferini anlamlı kılacak bir galibiyet arayacaklarını ifade eden Zokora, “Lille Fransa’nın en güçlü takımlarından biri.. Çok disiplinliler.. Eden Hazard, Benoit Pedretti gibi önemli oyuncuları var ama burada onlar için çok zor bir atmsofer olacak..
MÜCADELENİN anahtarı orta sahada olacak. Ben de orta alanda, liderlik yapacağım. Orta sahadaki mücadele maçın sonucunu belirler” diye konuştu.
‘Bazılarına rüya bize gerçek’
TRABZON Başkanı Sadri Şener, bugünkü maç öncesi son idmanı takip eden Şener, hem Lille karşılaşmasını değerlendirdi hem de değişiklik yapılması düşünülen 6222 sayılı kanun hakkındaki görüşlerini aktardı: “Lille’i yenersek bir üst tura yükselmemiz kolaylaşacak. Inter’i deplasmanda yendik. Buna bel bağlamamamız lazım. Şampiyonlar Ligi çok takımın rüyasında görmek istediği bir şey, bizim için gerçek.
LİGDEN düşürülmenin kaldırılması konusunda ben şunu diyorum; bunu UEFA’ya sormadan yetkiniz olsa bile kolay kolay yapamıyorsunuz anladığım kadarıyla. Eğer UEFA buna ’evet’ derse ki, o zaman kaldıralım.”
Halilhodzic umutsuz
Hem Lille hem de Trabzon’un eski hocası Vahid Halilhodzic, bugünkü maç öncesi temsilcimiz için karamsar bir tablo çizdi: “Trabzon’daki kamuoyu baskısı inanılmaz. Bu abartı tüm sınırları aşıyor. Evde kaybettiğimiz bir maç sonrası otobüsün camları taşlanmıştı. Lille, Trabzon’un maçın başında kuracağı baskının tuzağına düşmez. Bu maçta beraberlik bence Trabzon’a yarar.”
Gökmen Özdemir diyor ki...
Bozuk zemin bu kez avantaj
TRABZON’UN Lille’le oynayacağı karşılaşma sahasındaki en zor maçı olacak. Son derece atletik, fizik üstünlüğü olan ve agresif bir takım Lille. Avrupa’nın en çetin mücadelesinin olduğu Fransa’da geçen sezon şampiyon olan Lille kadrosunu koruduğu gibi bir de Joe Cole’u transfer etti. Ama Trabzon’un bir avantajı var. O da Avni Aker’in zemininin bozuk olması. Bu sayede oyun sürat bulamayabilir. O zaman da şanslar eşitlenir. Trabzon kazanırsa bu gruptan çıkar.
Güntekin Onay diyor ki...
Oyuna hızlı başla ve kontollü bitir
LILLE organize ve hızlı oynayan bir takım. Atletik oyuncuları var. Ancak sıradışı bir ekip değil. Hemen hemen her Avrupa takımı Trabzon gibi uzak ve bilinmez deplasmanlarda ürkek başlar. Trabzon eskiden bundan çok iyi faydalanırdı. Şimdi de öyle yapmalı.
HIZLI, agresif ve baskılı bir başlangıçla ilk yarım saatte atılacak bir gol oyunu istediğimiz şekle getirecektir. Trabzon aksini yapıp kontrollü başlarsa rakip güven kazanır ve ilerleyen bölümlerde etkili olur. ‘Hızlı başla, kontrollü bitir’ parola bu olmalı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)