E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizYeni güvenli liman 'yen'---

Yeni güvenli liman 'yen'

Yeni güvenli liman 'yen'
19 Temmuz 2012 - 09:00 borsagundem.com

Japon Yeni, Avrupa liderlerinin krizi çözmede yavaş kalacağı endişesiyle yükseldi

Japon yeni, Avrupalı liderlerin bölge borç krizini çözmeye yönelik tedbirleri uygulamada yavaş kalacağı endişelerinin "güvenli liman" alımlarını getirmesi sonucu, biri hariç 16 önemli para biriminin tümü karşısında değer kazandı.
Yen, Almanya'da kanun yapıcılarının İspanya bankaları için kurtarma paketini oylamalarından önce dünkü kazançlarını korudu. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupalı liderlere, koşulsuz Alman desteği olmadan, Avrupa'nın başarılı olması için daha sıkı çalışma çağrısında bulundu. Dolar, bugün açıklanacak olan ABD işsizlik başvuruları verisinin yükseliş göstermesinin beklenmesi ve buna bağlı olarak Fed'in para politikasını gevşetme beklentisinin artması ile birlikte, Avustralya doları karşısında 2.5 ayın en düşük seviyesine indi.
Tokyo'da FX Prime Corp. kıdemli idari direktörü Marito Ueda, "Avrupa borç krizinde hiçbir şey çözülmedi ve bu konu yakın bir zamanda kapanmayacak" dedi ve "Yen bu negatif ortamda alışlarla karşılaşıyor. Çünkü çok fazla seçenek yok" değerlendirmesinde bulundu.
Yen euro karşısında yüzde 0.3 değer kazandı ve Tokyo saati ile 11:55'te euro başına 96.54 seviyesine çıktı. Yen Euro karşısında16 Temmuz'da 96.17 seviyesini görerek, 1 Haziran'dan bu yana en güçlü seviyesine çıktı. 17 Avrupa ülkesinin ortak para birimi dolar karşısınd a1.2284 dolar seviyesinden 1.2294 Dolar seviyesine çıktı. Dolar yen karşısında yüzde 0.3 kayıpla 78.55 yen seviyesine indi. ABD para birimi 78.52 yene kadar düşerek 5 Haziran'dan bu yana en düşük seviyesini gördü. ABD para birimi Avustralya doları karşısında, erken saatlerde 1.0393 ABD doları ile 1 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra 1.0386 ABD doları seviyesine geldi.
Almanya'da kanun yapıcılar, bugün parlamento alt meclisi özel oturumunda, İspanya bankalarına sağlanacak 100 milyar euroluk (123 milyar dolar) yardım paketini oylayacak. İspanya bankalarına sağlanacak yardım geçici Avrupa Finansal İstikrar Fonu'ndan (EFSF) ve ardından henüz kurulma aşamasındaki Avrupa İstikrar Mekanizması'ndan (ESM) sağlanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)