E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiYeni iPhone'da neler olacak?---

Yeni iPhone'da neler olacak?

Yeni iPhone'da neler olacak?
06 Eylül 2012 - 07:30 borsagundem.com

Apple’ın yeni itici gücü olması beklenen iPhone 5 modeli 12 Eylül tarihinde tanıtılacak

Şirketin duyurusunu yaptığı uygulama geliştiriciler konferansı davetiyesinde tarihe atıfta bulunularak yazılan ‘12’ rakamının gölgesinde yazan ‘5’ rakamının yeni tanıtacak ürünün iPhone 5 olduğu yönünde tahminlere de netlik kazandırdı. Yeni tanıtılacak modelin özellikleri tarafında ise, şirketin parça tedarik ettiği Asya bölgesinden gelen habeler öne çıkıyor.
Buna göre yeni iPhone modeli ekran boyutunu değiştirecek ve 3.7 inch boyutundan 4 inch ekrana geçiş yapacak. Çizilmez, dayanıklı yüksek kalitede performans sağlayan Gorilla camla yola devam edilirken, cihazın tasarımında da ekran boyutuyla birlikte farklılık olacak.
Giriş yuvası küçülüyor
iPhone 5’in şu anki iPhone 4 modeline göre daha dar ve uzun bir formla gelmesi bekleniyor. Ürün tahmin edildiği gibi çıkarsa Samsung’un Galaxy serisine oldukça yakın bir tasarım çıkmış olacak.
Cihazdaki bir diğer önemli değişikliğin de giriş yuvasının şimdiki modele göre küçük bir forma adım atacak olması. 30 pinden 8 pin seviyesine iniş beklenirken, bunun tüm aksesuarlarda bir değişikliğin önünü açması muhtemel. Bu konu mevcut iPhone kullanıcılarının yeni modele geçişte kafalarını karıştıran bir durumu ortaya çıkaracak.
iPhone 5’in yazılım tarafında yeni nesil özelliklerle tanıtılması beklenirken, şebeke alanında da şu anda ABD’de kullanılan (Türkiye’yi ilgilendirmiyor) 4G LTE şebeke teknolojisini destekleyeceği öngörülüyor.
12 Eylül tarihinin netleşmesinin ardından analistler Apple’ın şu anda 632 milyar dolar piyasa değerinin, son çeyrekte artan iPhone satışlarıyl birlikte daha da yukarı yönde hareket edebileceğine işaret ediyor. Bazı uzmanlar ise iPhone 5’in yanına mini iPad’in eklenmesi halinde milyar dolarlık değerin görülebileceği yönünde tahminlerde bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)