E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYeni kriz tarihi 15 Ocak---

Yeni kriz tarihi 15 Ocak

Yeni kriz tarihi 15 Ocak
18 Ekim 2013 - 08:52 borsagundem.com

ABD'de Cumhuriyetçiler ile Demokratlar arasında adeta inatlaşmaya dönen bütçe krizi son dakika anlaşmasıyla şimdilik aşıldı.

Kepenk kapatan hükümet çalışmalara başladı. Ancak krizin ülkeye maliyeti 24 milyar doları buldu. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'un (S&P) hesaplamasına göre, hükümetin kapanması 2013'ün son çeyreğinde elde edilen yıllık GSYİH artışının yüzde 6'sını traşladı.
YENİ TARİH 15 OCAK OLACAK
Onaylanan tasarı Hazine'ye 7 Şubat 2014'e kadar borçlanma yetkisi veriyor. Hükümetin de 15 Ocak 2014'e kadar açık kalabilecek şekilde fonlanmasını sağlıyor. Bu da 15 Ocak ile 7 Şubat arasında ABD'de yeniden bütçe krizinin yaşanabileceği yorumlarını akla getiriyor. Son birkaç haftada yaşananların ekonomiye gereksiz bir zarar verdiğini kaydeden ABD Başkanı Obama, "Amerikan halkının Washington'dan tamamıyla bıkmış olması bir sürpriz değil" dedi.
Çin, ABD'nin kredi notunu kırdı
Borç tavanı için süre 3 ay ertelense de Çinli kredi derecelendirme kuruluşu Dagong ülkenin kredi notunu A'dan A-'ye çektiğini açıkladı. Dagong ülkenin görünümü için kararını ise negatif olarak açıkladı. Federal hükümetin krizi son dakikada önlediğini belirten kuruluş, şimdilik kriz önlense de borç oranının yüksek olmasının önemine dikkat çekti.
Piyasada tepki kısa sürdü
ABD'de kısa vadeli bir bütçe anlaşması olması piyasaların yeniden aynı korkuları yaşaması anlamına geldiği için endeksler aşağıda. Dow Jones sert düşüşle açıldı. S&P ve Nasdaq dalgalı seyretti. Karar Avrupa piyasalarında da gerilimi artırdı. ABD'de işlerine yeniden başlayanlara 16 günlük mesai verilmesi de planlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)