E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivYeni Linea gerçekten yeni mi?---

Yeni Linea gerçekten yeni mi?

Yeni Linea gerçekten yeni mi?
10 Nisan 2012 - 12:07 borsagundem.com

Tofaş'ın dün basın ordusuyla tanıttığı Yeni Linea'da değişen sadece 3 parça! Hem de plastik parçalar ve karoseri yüzde 90 değişmemiş!

BURAK TAŞÇI - BORSAGUNDEM.COM
[email protected]
twitter.com/buraktasci
Tofaş dün Yeni Linea’yı tanıttı. Yoğun basın ilgisi altında Mustafa Koç Yeni Linea’nın koltuğuna oturdu ve poz verdi. Koç, Yeni Linea ve Tofaş’ın başarılarına ilişkin birçok açıklamalarda bulundu. Yerli motorla ilgili de birkaç ipucu verdi.
Yeni Linea tanıtımında bir takım medya kuruluşları Yeni Linea’nın ağır bir değişime uğradığını haber olarak geçtiler. Ancak Linea’da değişen sadece ön tampon ve ön ızgara. Yeteri kadar görsel basınla paylaşılamadığından dolayı arka kısmına dair bir bilgi yok ancak Bursa’da yapılan testlerde görüldüğü üzere arka tamponuna reflektör (kedi gözü) takılmış ve plaka tampondan alınıp bagaj kapağına monte edilmiş. Ve bu tüm değişiklikler yapılırken aracın kasasında herhangi bir değişikliğe gidilmemiş. Sadece bagaj kapağına plakalık yeri yerleştirilmiş. Yani 2007 Linea ile 2013 Linea arasındaki farklar arka bagaj kapağı, ön ve arka tampon. Bunun dışında dış karoseride hiçbir değişiklik yok. Yani tipik olarak bir Tofaş değişimi gözlerden kaçmıyor. İç mekana ilişkin hiçbir görsel paylaşılmadı fakat yine Bursa’da test edilen araçta difüzörleri yuvarlatılmış olduğunu gördüğümüzü söylemek mümkün.
ŞAHİN’E ŞAHİN S DEMİŞLERDİ!
Bundan seneler önce Şahin’ler piyasada halk tarafından kapış kapış alınırken de Tofaş, Şahin’in yanına S harfi koyarak Şahin S’i lanse etmişti. Şahin’le Şahin S arasındaki fark 95 yılından itibaren tüm Kuş Serisi araçlara konan ve “Tempra motoru” olarak tabir edilen motor ve arka koltuklardaki emniyet kemeri olmuştu. Bunu ilerleyen yıllarda Şahin 1.6 ie olarak değiştirerek tek noktadan enjeksiyonlu motoru Şahin’e ve diğer tüm Kuş Serisi araçlara yerleştirmişti.
YENİ LINEA TUTULUR MU?
Türkiye’de yaygın servis ağı, sorunsuz dizel motoru, orta sınıfa hitap eden konfor, yedek parça ve bakım fiyatlarının minimum olması nedeniyle şu anki Linea fiyatlarından satışa çıkarsa oldukça başarılı olur. Yeni Linea için motor gamı hakkında herhangi bir bilgi verilmedi ancak 1.3 dizel motorunun olmasa olmazı olacağı tahmin ediliyor. Euro 5 normlarına uygun olarak üretilen ve 95 beygir olan dizel motor ünitesi GM tarafından üretiliyor ve Opel’lerde de aynı motor kullanılıyor. Arasındaki tek fark ise Fiat’ın multijet, Opel’in CDTI olarak adlandırılması. 6 ileri yarı otomatik şanzıman ünitesini 2011’den itibaren Linea’lara koymayan Fiat’ın Yeni Linea’da yarı otomatik şanzımanı iyileştirerek araca koyacağı söylentiler arasında. Rakiplerine oranla Yeni Linea’nın 2007’den bu yana gösterdiği başarı gelecek yıllarda da süreceğe benziyor…
İŞTE YENİ LINEA'NIN AYLAR ÖNCE YABANCI SİTELERDE YAYINLANAN GÖRSELLERİ:

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • şemsi22 Mayıs 2012 17:44

    yüzde yüz yerli olması tercihimiz italyan yerli degil

  • atila 18 Mayıs 2012 21:08

    acaba takas yapıyolarmı

  • sinan11 Mayıs 2012 23:19

    bende 1.4 tjetbenzinli turbo performansı harika yeni linea inceliyorum değişen ön tarafla arka tampon tjet teknik olarak daha performans gösterir diye düşünüyorum yinede hayırlı olur inşallah

  • 201006 Mayıs 2012 20:23

    2010 1.4 bende var rampa yukarı çekmiyor.çekişten düşüyor.benzinli olmasına rağmen.kasa ağır 8 v.tercih etmem

  • Nihal03 Mayıs 2012 15:09

    Buraya yorum yazıp bu araçları kötüleyenlerin aklına şaşarım. Bursa'da yaşıyorum. Tofaş ve Renault Fabrikaları, servisleri,yedek parçacıları, yan sanayisi vs derken bu şehrin neredeyse yarısının geçim kaynağını oluşturuyor. En iyi otomobil benim ülkemde üretilen benim ülkeme kazanç sağlayan otomobildir.

  • kemal02 Mayıs 2012 18:22

    lineayı beğenmeyenler eminim koltuğuna bile oturmamıştır bu konforu ve donanımı ve bu performansı ucuza hangi firmada bulurlar acaba üstelik koltuğuna oturmalarını tavsiye ederim fikirleri değişecektir eminim

  • 22 Nisan 2012 08:49

    makyaj yapmış 3 parçada bildiğimiz sıradan linea ateşte olsa linea

  • crashman13 Nisan 2012 12:41

    yazarın tespitleri yerınde, resmen dalga gecmısler...otomotıvde calısan biri olarak volvo, toyota, honda, opel sıralaması guvenlık konfor ve kullanım olarak sıralarım. lıneanın kapı cep'lerine yarım lıtre pet şişe su konulamıyordu aynı sorun devam edıyor sanırım, şöför kabınıne oturdugunuzda yokusa çıkarken yolu asla ve asla goremıyorsunuz. daha eksıklık varda var...

  • ercan10 Nisan 2012 22:56

    yazar dogru yazmis.gercektende degisiklik yok

  • tofasci kral10 Nisan 2012 18:45

    şahan iyidir şahan. modofoyeli şahanımın eline gimse su dohemez

  • 10 Nisan 2012 18:03

    @inisible, linea'ya verdiğiniz parayı, karşılığında aldığınız özellikleri bir araştırın sonrasında bahsettiğiniz markalara bakın. Aynı paraya aynı donanım ve motor seviyesine sahip araç alabilecekseniz sorun yok.

  • invisible10 Nisan 2012 15:28

    hyundai,toyota,honda

  • Erhan10 Nisan 2012 15:06

    Linea'nın kasasında değişiklik yapıldığı takdirde makyajdan ziyade kasa değişimi olurdu ki bu Fiat için büyük maliyet demekti. Bunun yerine ön arka tampon ve iç dizaynda değişikliğe giderek bir 3 yıl daha bu aracı satma düşüncesindeler. Daha sonra muhtemelen diğer modellere yaptığı gibi kasa değişikliği yerine farklı bir isimle bir sedan üreteceklerdir. Benim beklentim. yapılan değişikliklerin yanında kasa ile oynanmadan far ve stop şekli değişebilirdi. gündüz farı görmedim led gündüz farı konabilirdi, bi-xenon far konabilirdi. daha birçok şey sayılabilir ama fiat gene işin kolayına kaçmış görünüyor. Bu arada @invisible arkadaş acaba siz hangi araca para verirdiniz. veya verilen para ile aynı özelliklerde hangi aracı alırdınız..

  • 10 Nisan 2012 14:45

    linea sınıfına göre ucuz ve orta sınıfın alabileceği bir araba. bir opel astra veya jettayla bir tutulamaz ancak focusla bir tutulabilir. focus diyenler kronik arızalarını biliyor mu acaba? ayrıca opeldeki motorlar fiattaki motor aksamının tümü kesinlikle birebirdir ve gm'in ürettiği motordur. isteyen yedek parçacıdan opel parçası alıp linea'ya yada albea'ya takabilir. opel arabası olan da linea ve albea parçası takabilir. bunu halk bilmediği için sadece markaya para veriyor. uyan türk halkı uyan derin uykundan!

  • invisible10 Nisan 2012 14:42

    bu arabaya para verip alanın aklına şaşayım

  • 10 Nisan 2012 13:09

    Bunada Linea S desinler bari.. Gelişen teknoloji ve geçen onca yıl Tofaşa birşey katmıyor.

  • ercan10 Nisan 2012 12:57

    hiç bir fark yok ya bu ne linea klasik doğan şahin gibi araba opelin yerini tutarmı zaten ford la kıyaslamam bile ford focus ile lineayı kıyaslsam gülerler adama :))