E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporYeni Malatyaspor: 0 - Beşiktaş: 0---

Yeni Malatyaspor: 0 - Beşiktaş: 0

Yeni Malatyaspor: 0 - Beşiktaş: 0
25 Kasım 2017 - 16:30 borsagundem.com

Süper Lig 13. hafta maçında Beşiktaş, deplasmanda Yeni Malatyaspor ile 0-0 berabere kaldı.

Süper Lig'in 13. haftasında Beşiktaş, Yeni Malatyaspor'a konuk oldu. Pozisyonsuz, durgun şekilde geçen maçta gol sesi çıkmadı. Şampiyonlar Ligi'nde gruptan lider olarak çıkmayı garantileyen Kara Kartal, ligde ağır yara aldı.

Bu sonuçla Beşiktaş, 23 puanla 3. sırada kaldı. Yeni Malatyaspor ise 15 puanla 13. sırada yer buldu.

Ayrıntılar birazdan...

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig'in 13. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor'a konuk olan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, cezalı oyuncuların yanı sıra mücadele öncesinde sakatlık yaşayan Pepe'nin durumu nedeniyle hafta içinde UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Porto ile oynanan maça göre ilk 11'de zorunlu 2 değişiklik yaptı.

Siyah-beyazlı ekipte, Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşması öncesi Pepe sıkıntısı yaşandı. Tecrübeli oyuncu, ısınma çalışmaları sırasında yaşadığı sakatlık nedeniyle ilk 11'den çıkarıldı ve yedek soyundu. Şenol Güneş, bu oyuncunun yerine savunmanın göbeğinde Necip Uysal'a şans verdi. Beşiktaş'ta sarı kart cezalısı Dusko Tosic ile Gary Medel de 13. hafta mücadelesinde takımlarını yalnız bıraktı. Bu oyuncuların yokluğunda siyah-beyazlı ekipte savunmada Necip ile Matej Mitrovic forma giydi. Bu sezon ligde sadece 4. haftadaki Kardemir Karabükspor maçında sonradan oyuna girerek 19 dakika süre alan Mitrovic, eksik oyuncular nedeniyle ilk kez bir müsabakaya ilk 11'de başladı.

Siyah-beyazlı ekip, Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasına Fabricio, Gökhan Gönül, Necip Uysal, Mitrovic, Adriano, Hutchinson, Tolgay Arslan, Quaresma, Talisca, Babel, Cenk Tosun 11'iyle çıktı.

EV SAHİBİ EKİPTE İKİ DEĞİŞİKLİK

Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, Süper Lig'in 12. haftasındaki Aytemiz Alanyaspor maçının 11'ine göre kadroda iki değişikliğe gitti.

Bulut, Beşiktaş mücadelesine takımını Ertaç Özbir, Chebake, Yalçın Ayhan, Sadık Çiftpınar, Cissokho, Aytaç Kara, Murat Yıldırım, Azubuike, Pereira, Adem Büyük, Boutaib 11'iyle çıkardı.

Genç teknik adam, Aytemiz Alanyaspor maçında cezası nedeniyle forma giyemeyen Faslı golcü Boutaib'e görev verirken, o mücadeleye 11'de başlayan Batuhan Altıntaş'ı kadroya almadı. Erol Bulut, orta sahada da Barazite'nin yerine Azubuike'yi görevlendirdi.

EVKUR YENİ MALATYASPOR'DAN BEŞİKTAŞ'A KUTLAMA

Sarı-siyahlı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grubundan lider olarak çıkmayı garantileyen Beşiktaş'a maç öncesinde jest yaptı. Malatya temsilcisi, karşılaşma öncesi ısınmaya "Gururumuz Beşiktaş'a Şampiyonlar Ligi 2. turunda başarılar dileriz" yazılı pankartla çıktı. Ayrıca iki takım da karşılaşma öncesi seremoniye çıkarken 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla "İyi ki varsın öğretmenim" pankartı taşıdı.

YENİ MALATYA STADI TAMAMEN DOLDU

Evkur Yeni Malatyaspor-Beşiktaş maçının oynandığı Yeni Malatya Stadı tamamen doldu. Süper Lig'in 5. haftasındaki Bursaspor maçıyla hizmete giren 27 bin 44 kişi kapasiteli stattaki tüm biletler satıldı. Ev sahibi takım taraftarları, maça büyük ilgi gösterirken, Beşiktaş taraftarları da tribünde kendilerine ayrılan yeri tamamen doldurdu. Statta güvenlik açısından Beşiktaş taraftarlarının bulunduğu tribünün alt kısmı boş bırakıldı.

3 EKSİK

Evkur Yeni Malatyaspor ile lig tarihinde ilk kez karşılaşacak Beşiktaş, deplasmandaki mücadeleye üç savunma oyuncusundan yoksun çıkacak. Teleset Mobilya Akhisarspor maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Dusko Tosic ve Gary Medel'in yanı sıra cezası devam eden Caner Erkin, Malatya'da forma giyemeyecek.

Siyah-beyazlılarda, savunmanın ortasında Pepe'nin yanında Matej Mitrovic'in oynaması bekleniyor. Bu sezon forma şansı bulamayan genç stoper, ligde tek maçta görev aldı. Hırvat oyuncu, ligin 4. haftasındaki Kardemir Karabükspor maçının 71. dakikasında Alvaro Negredo'nun yerine oyuna dahil oldu.

BABEL CEZA SINIRINDA

Beşiktaş'ta Evkur Yeni Malatyaspor maçı öncesinde Ryan Babel sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Fenerbahçe, Trabzonspor ve son Teleset Mobilya Akhisarspor maçlarında sarı kart gören Hollandalı oyuncu sınıra geldi. Babel, Evkur Yeni Malatyaspor maçında da sarı kart görmesi halinde 14. haftadaki Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek. Babel, Gençlerbirliği ile oynanan karşılaşmada kırmızı kartla cezalandırılmış ve Medipol Başakşehir maçında görev yapamamıştı.

YENİ MALATYASPOR 2 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Ligin 9. haftasında Trabzonspor'u, 10. haftada ise Gençlerbirliği'ni 1-0'lık skorlarla yenen sarı-siyahlılar, son iki maçında Medipol Başakşehir'e 2-0, Aytemiz Alanyaspor'a da 1-0 mağlup oldu.

Tarihinde ilk kez Beşiktaş ile karşılaşacak Malatya temsilcisi, ligde geride kalan 12 haftada aldığı 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 mağlubiyetle 14 puan topladı. Evkur Yeni Malatyaspor, puan cetvelinin 13. sırasında bulunuyor.

Sarı-siyahlı ekipte sakatlıkları geçen Eren Tozlu ve Azubuike Okechukwu ile kart cezası sona eren Khalid Boutaib'in, Beşiktaş karşısında forma giymesi bekleniyor. Rahman Buğra Çağıran'ın ise tedavisine devam ediliyor.

27 BİN ÇİĞ KÖFTE DAĞITILDI

Süper Lig'in 13. haftasında oynanacak olan Evkur Yeni Malatyaspor-Beşiktaş mücadelesi öncesinde taraftarlara çiğ köfte ikramı yapıldı.

Evkur Yeni Malatyaspor Asbaşkanı ve aynı zamanda Battalbey Çiğ Köfte'nin sahibi Sait Aybak, taraftarların tribüne ilgisini arttırmak amacıyla Malatya Stadyumu çevresinde taraftarlara 27 bin 44 adet çiğ köfte dürüm dağıttı. Çiğ köfte dağıtımı sırasında stantta bulunan Asbaşkan Sait Aybak, İhlas Haber Ajansı muhabirine açıklamalarda bulundu. Maç öncesi böyle bir organizasyon yapacaklarını daha önce duyurduklarını dile getiren Aybak, "Hem misafir taraftarımıza hem de stada gelen bütün taraftarlarımıza çiğ köfte dağıtıyoruz. Doğu ve Güney Doğu Bölgesi'nin tek temsilcisi Evkur Yeni Malatyapsor olduğu için burada misafirperverliğimizi göstermek istiyoruz. Hem de Beşiktaş gibi bize İstanbul'da kapılarını açtığı için böyle bir jest yapalım dedik. Hem de büyük takıma karşı misafirperverliğimizi göstermek için çiğ köfte dağıtıyoruz. Stadımızın kapasitesi 27 bin 44, ve biz de 27 bin 44 tane çiğ köfte dürüm yaptık. Gelen herkese çiğ köfte dağıtıyoruz" şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)