E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizYeni yılda para piyasaları---

Yeni yılda para piyasaları

Yeni yılda para piyasaları
27 Aralık 2010 - 12:50 borsagundem.com

Uzmanlar yılın son haftasında para piyasalarını değerlendirdi? Pariteler yılı nasıl kapatacak, yeni yıla nasıl başlayacak?

Tahvil-Bono
TCMB’nın 50 baz puanlık faiz indiriminin ardından yavaş yavaş dengelenmeye başlayan TL bono piyasasını da olumlu etkilemeye devam ediyor. Döviz tarafında volatilitenin yavaş yavaş azalmasıyla birlikte geçen hafta %7,24% seviyesine kadar gerileyen gösterge bono yeni bir rekora da imza atmış oldu.
Dolar/TL
Paritede yaşanan oynaklıklığa ek olarak MB’nın kısa vadeli faizleri düşürmesi $/TL’yi de yakından etkilemeye devam ediyor. Kasım başından beri çıkan sıcak paranın yaklaşık 8 – 10 Milyar US$ civarında olduğu tahmin ediliyor. Geçtiğimiz Pazartesi 1,57 seviyesine kadar yükselen USD/TL haftayı 1,55 in altında kapatmayı başardı. Önümüzdeki günlerde €/$ paritesinden de destek alabilirse TL nin yılı 1,53 seviyesine yakın bir noktadan sonlandırmasını bekliyoruz.
Euro/Usd
Euro/Dolar paritesinde yatay bir seyir izleniyor. 1,30-1,35 aralığında olan bu seyirde, yön belirsiz. Yıl sonunun gelmiş olması nedeniyle dirençlerin yada desteklerin kırılması beklenmemeli. 1.30-1.32 aralığında bu haftayı kapatmasını ama yeni yıl ile birlikte 1,30 desteğinin kırılıp, 1,27’ye gerileme yaşanabileceğini düşünüyoruz.
Eurobond
€/$ paritesindeki harekete paralel olarak geçtiğimiz ay 187,50 $ seviyesine yükselerek rekor tazeleyen 2030 vadeli Eurobond, €/$ paritesinin 1,31 seviyesine gerilemesine ek olarak Amerikan tahvilleri’nin de yaşanan hızlı faiz yükselişinin yarattığı olumsuz havada 172,50$ seviyesine kadar geriledi ve son birkaç gündür bu seviyelerde tutunmaya çalışıyor. 2030 vadeli Eurobond’un gerilediği bu noktadan yavaş yavaş tepki vermesini bekliyoruz. €/$ paritesinde yukarı yönlü hareket bekleyen yatırımcılar bu seviyelerden Eurobond piyasasında alıcı olabilirler.
GLOBAL MENKUL DEĞERLER

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)