E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisYeniden genel kurul yapılmalı---

Yeniden genel kurul yapılmalı

Yeniden genel kurul yapılmalı
22 Nisan 2011 - 10:46 borsagundem.com

BORYAD Başkanı Ali Bahçuvan: En fazla mağdur olan yatırımcılar. Yönetim kilitlenirse kayyum bile atanabilir

Turkcell’de ortaklar arasında yaşanan kriz giderek büyüyor. Dün gerçekleştirilen genel kurul toplantısında bilanço ve denetim kurulu ibra edilmedi. Turkcell, İMKB’den hisselerin işleme kapatılmasını talep etti. Şirketle ilgili belirsizler arttı.
CNBC-e’ye konuşan Sermaye Piyasası Hukukçusu Av. Halil Doğru, “Çok sayıda yatırımcı mağdur oldu. Şu anda büyük bir belirsizlik var. Denetim kurulu oluşmaması çok önemli bir konu. Bu yüzden Turkcell tasfiye edilebilir şirket konumuna gelmiştir” dedi.
Dün genel kurula katılan BORYAD Başkanı Ali Bahçuvan ise Borsagundem.com’a yaptığı açıklamada, “Yönetim kurulunun acilen toplanıp yeni bir genel kurul kararı alması gerekir” dedi. Ortakların talep ettiği maddelerin yeni genel kurul gündemine eklenebileceğini belirten Bahçuvan açıklamalarına şöyle devam etti: “Eğer ana sözleşme değişikliği düşünülüyorsa onlar da gündeme konulabilir. Bu noktada en mantıklı olanı yeni bir genel kurul toplantısı yapılması. Yabancı bağımsız üye sayısını artırılmasını talep ediyor. SPK ve BTK ile üzerinde uzlaşma sağlanan isimler bağımsız üye olarak atanabilir. O zaman Çukurova Grubu’nun diyecek bir şeyi kalmaz.”
Şu anda en fazla yatırımcıların mağdur olduğunu altını çizen Ali Bahçuvan, “Hisseler kapalı olduğunda para etmiyor” dedi ve ekledi: “Çukurova Grubu ibra edilmeyen maddeleri mahkemeye götürebilir. Diyelim ki böyle yaptı ve kazandı. Yüzde 51 paya sahip yabancıdan bahsediyoruz ki o zaman da yönetimi kilitleyip karar alınmasını engelleyebilirler. Sonuçta Turkcell lisansı devlet tarafından verilmiş bir şirket. Aktaş da böyleydi benzer bir durumda işletme heyeti atanmıştı. Turkcell’de de anlaşma sağlanamazsa kayyum atanabilir. Tabii tasfiye sürecine gelinmesinden önce bir sürü süreç var. En fazla mağdur olan kişiler olarak genel kurulunun hiçbir maddesini ibra etmedik. Bu da bize dava açmak için 90 gün kazandırıyor. 90 gün içerisinde dava açıp genel kurulun iptalini isteyebiliriz. Genel kurul iptal olursa o zaman belirsizlikler de ortadan kalkmış olur. Ancak bu da tüm sorunları çözmez. Tarafların oturup anlaşması gerekiyor. Taraflar anlaşma sağlamadan bu krizin aşılması çok zor.” 
BORSAGUNDEM.COM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)