E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriYeo Teknoloji'den 66 milyon dolarlık anlaşma---

Yeo Teknoloji'den 66 milyon dolarlık anlaşma

Yeo Teknoloji'den 66 milyon dolarlık anlaşma
31 Temmuz 2024 - 09:21 borsagundem.com

Yeo Teknoloji, Yazıcı Demir Çelik ile KDV hariç 66 milyon dolar tutarında sözleşme imzaladığını KAP'a bildirdi.

Borsada işlem gören Yeo Teknoloji (#YEOTK), Yazıcı Demir Çelik ile proje geliştirme dahil anahtar teslimi güneş santrali kurulum hizmeti için 66 milyon ABD doları artı KDV tutarında anlaşma imzaladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıkladı.

Sözleşme kapsamında, arazi bulunması, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu hazırlanması, yapı ruhsatlarının alınması, güneş santrali inşası gibi birçok hizmet verilecek.

Şirketin konuya ilişkin KAP'a yaptığı açıklama şu şekilde:

"Şirketimiz ile Türkiye'nin önde gelen demir çelik üreticilerinden Yazıcı Demir Çelik arasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğinin 5.1.h maddesi kapsamında, proje geliştirme dahil anahtar teslimi güneş santrali kurulum hizmeti için USD 66.000.000+KDV tutarında sözleşme imzalanmıştır.

Sözleşme kapsamında verilecek hizmetler; tesislerin inşa edileceği arazilerin bulunması, kullanım haklarının alınması, çağrı mektuplarının alınması, ÇED raporlarının hazırlanması, imar süreçlerinin takibi, yapı ruhsatlarının alınması, izin ve ruhsatlarının alınması, güneş santralinin inşası, yüksek gerilim trafo merkezi ve enerji iletim hatlarının yapımı işleridir.

Avrupa Birliği'nin karbon nötr politikaları doğrultusunda demir çelik sektörü paydaşlarının karbonsuzlaştırma stratejisine önemli katkılar yapacak olan projelerle müşterimizin karbon hedeflerine katkı sağlayacağız.

Şirketimiz müşterilerini mühendislik, tedarik ve kurulum hizmetlerinin yanı sıra, doğru projelere erişim için proje geliştirme süreçlerini de dahil edecek şekilde uçtan uca hizmetlerle katma değerli çözümler sunmaya devam edecektir."

YEO Teknoloji kârını yüzde 290 artırdıYEO Teknoloji kârını yüzde 290 artırdı

 

Yeo Teknoloji, Enerjisa Üretim toplam 8.4 milyon dolarlık 2 sözleşme imzaladıYeo Teknoloji, Enerjisa Üretim toplam 8.4 milyon dolarlık 2 sözleşme imzaladı

 

Yeo Teknoloji 9.9 milyon dolara hibrit GES kuracakYeo Teknoloji 9.9 milyon dolara hibrit GES kuracak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)