E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivYerli otomobilimiz olacak mı?---

Yerli otomobilimiz olacak mı?

Yerli otomobilimiz olacak mı?
21 Ocak 2011 - 08:29 borsagundem.com

Bakan Ergün, bir günde otomobil ve enerjide milyar dolarlık yatırım teklifi geldiğini belirtti

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Türkiye’nin, makro ekonomik dengeler açısından dünyada yatırımcılara en fazla güven telkin eden ülkelerin başında geldiğini belirterek, “Daha dün iki tane yatırımcı geldi... Biri Türkiye’deki otomobil üretimini 80-90 binden 250 bine çıkarmayı hedeflediğini, biri de aynı sektörde 1 milyar dolarlık yeni bir yatırım için harekete geçtiğini, bir başkası enerji sektöründe 1 milyar dolara yakın yatırım için harekete geçtiğini söyledi. Bir başkası enerji sektöründe 1 milyar dolara yakın yatırım için harekete geçtiğini söyledi” dedi. Bunların bir kısmının yerli sermaye bir kısmının yabancı sermaye olduğunu belirten Ergün “Göreceksiniz 2011 yılı itibariyle Türkiye, yatırımlar açısından da yeni bir ivme kazanmış olacak” diye konuştu.
2011’DE HEDEFİ AŞARIZ
Ergün, Gaziantep Sanayi Odası Meclis ve Genişletilmiş Meslek Komitesi toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 2010’da yüzde 8 civarında büyümesinin beklendiğini söyledi. Ergün “Dünya ekonomisinde olağanüstü bir gelişme yaşanmazsa, orta vadeli programda 2011 yılı için yüzde 4.5 olarak öngördüğümüz büyüme hedefini de aşacağımızı düşünüyorum” dedi.
Borçlar ve Ticaret Yasası global rekabet gücümüzü artıracak
Borçlar Kanunu ile Türk Ticaret Kanunu’nun yasalaşmasının önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Ergün “Böylece Türkiye, ekonomik hayatın düzenlenmesinde çok önemli rolü olan bu iki temel yasa ile yeni bir reform sürecini daha tamamladı. Bu iki yeni yasanın sağlayacağı ortam, iş dünyamızın gelişimine katkı sağlayacak ve küresel rekabet gücümüzü artıracaktır” dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)