E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisYeşil ne zaman holding olacak ---

Yeşil ne zaman holding olacak

Yeşil ne zaman holding olacak
17 Aralık 2012 - 13:03 borsagundem.com

Engin Yeşil 2012 sonunda şirketlerin holding çatısı altında toplanacağını açıkladı. Süre doldu ama adım atılmadı

BORSAGUNDEM.COM
Engin Yeşil’in Haziran ayı ortasında yaptığı “2012 sonunda holding olacağız” açıklaması yatırımcılarda beklenti oluşturdu. Yılın son günlerine gelinmiş olmasına rağmen bu konuda bir adım atılmaması ise yatırımcıların tepkisine neden oldu. Borsagundem.com’a mail atan yatırımcılar, “Engin Yeşil borsada kote olan firmalarını Aralık 2012’ye kadar Yeşil Yatırım Holding adı altında birleştireceğini söyledi, bu haberi de manşetten verdiniz. Niye holding olmama haberini vermiyorsunuz? Bizlere yazık değil mi?” diye soruyor.
Başka bir yatımcı maili ise şöyle: “Manşetten haber verdiğiniz, Kamil Engin Yeşil tarafından Rahmi Koç Müzesi’ndeki basın toplantısının sonuçlarını araştırın. Haberde ‘Aralık 2012’ye kadar borsada işlem gören firmalarım Yeşil Yatırım Holding adı ile birleşecek” deniliyordu. Bu nasıl bir ülke, açıklama yapıyorsun, arkasından insanlar bu açıklama ile hisse alıyor. Hisse %50 değer kaybediyor. Bu haberi yapan gazeteler sessiz, SPK sessiz, herkes sessiz. Kim hesap soracak? Lütfen vermiş olduğunuz haberlerin arkasında olun.”
Haziran ayında Engin Yeşil’in yaptığı açıklamalar sonrası basına yansıyan haber ise şöyle:
“İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem gören halka açık şirketleri ve ayrıca halka açık olmayan şirketlerini bünyesinde bulunduran Yeşil, yeni yapılanma sürecinde ilk olarak tüm halka açık şirketlerini Yeşil Yatırım Holding çatısı altında toplayacak. Planlamanın ikinci aşamasında ise Yeşil Yatırım Holding’i de kapsayacak olan ana çatıyı yani Yeşil Holding A.Ş’yi kuracak. Yeni yapılanma süreci 2012 yılı sonunda tamamlanacak şekilde planlandı.
Grubun holdingleşme süreci ile ilgili konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil şunları söyledi;
‘Yeşil Holding ile birlikte gücümüze güç katacağız, iştiraklerimiz, çalışanlarımız, iş ortaklarımız ve tüm paydaşlarımız ile daha büyük işlere imza atacak, önemli bir güç birliği kurmuş olacağız. Köklü geçmişimizin verdiği güç, bugüne kadar elde ettiğimiz başarılarımızdan aldığımız güven ile yer aldığımız sektörlerde yatırımlarımızı artıracağız. Yeşil Holding ile hedefimiz bünyemizdeki tüm firmalarımızla Türkiye’de lider, dünyada daha saygın bir konuma ulaşmaktır.’
Gruba bağlı şirketler Yeşil Holding çatısı altında iki ayrı kol olarak ayrılacak. Halka açık yani İMKB’de işlem gören şirketler ki bunlarda Yeşil Yatırım Holding altında birleşecek ve halka açık olmayan şirketler olarak ayrışacak.”
AÇIKLAMA ŞİRKET YÖNETİCİLERİNİ BAĞLAR
Engin Yeşil daha önce de hisse alana konut projelerinde indirimli satış yapacağını açıklamış, ardından da yüklü miktarda ortak satışı yapmıştı. Bu açıklamalar sonrası hisselerde yaşanan düşüşten mağdur olan yatırımcılar hakkını arıyor. Bu konuda Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği (SPYD) Başkanı Arif Ünver’in görüşlerine başvurduk. Halka açık bir firma fiyatını etkileyecek, olumlu ya da olumsuz yönde yapılacak açıklamanın KAP vasıtasıyla yapılması gerektiğini vurgulayan Ünver, “Menkul kıymetin fiyatını etkileyecek özel açıklamaların basın toplantısında yapılmaması gerekiyor. Bu açıklamalar şirket yöneticilerini bağlar. Yatırımcılar kanunlar çerçevesinde hakkını arayabilir” dedi. Ünver, açıklamanın yapıldığı tarih ve sonrasında Hisse fiyatında yaşanan hareketlerin de normal olmadığının incelenmesi gerektiğini belirtiyor. SPYD olarak bu konuların üzerine gideceklerini belirten Ünver, “Koç Holding ya da büyük şirketler böyle açıklamalar yapıyor mu? Mağdur olan yatırımcılar www,spyd.org.tr internet adresinden ya da 0 216 510 13 53 numaralı telefondan bizlere ulaşabilir. Kanunlar çerçevesinde yatırımcıların mağduriyetini gidermek için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.
AÇIKLAMA SONRASINDA HİSSELER ÇÖKTÜ
Engin Yeşil bu açıklamayı 14 Haziran 2012’de yaptı. Açıklama yapıldığında hisse 1.44 liraya kadar yükseldi. Ardından birkaç gün sonra ise şok düşüşe sahne oldu ve hisse 1 liranın altına kadar geriledi. 9 Ağustos’ta hisse senedi 0.75 lirayı gördü. Daha sonra da borsanın yükseldiği dönemde hisseler 0.64 liraya kadar geriledi. O beklentiyle hisse alan insanların parası yarı yarıya erimiş durumda. Yatırımcılar, “Aralık’ta yapacağım diyor ve yapmıyorsa kasıt aranmalı” diye tepki gösteriyor. Öngörüler gerçekleşmemiş olsa bile bunun önceden yatırımcılara duyurulması gerektiği vurgulanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • oflu 30 Ocak 2013 04:03

    omurgasız bir şirket diğer patronlar gibi eli yatırımcının cepinde ,bir cacık olmaz

  • levent23 Aralık 2012 11:42

    borsa haberleri tarafsız olarak borsa gundem den takip edilir. sakın hisse.net teki yorumları okuyup hisseye dalmayın sonu %100 hüsran olur. engin yeşil le ilg,ili bir kötü haber yok adam hiç yatırımcısını magdur etmemiş gibi gösteriliyor. hisse.net engin yeşil ve onun gibilerinin şakşakçısı . küçük yatırımcıları nasıl tuzağa düşürüp magdur ederiz diye kurulmuş bir site. size tavsiyem sakın hisse.net e girip yorumları okumayın. hepsi laf kalabalıgı

  • cesur3823 Aralık 2012 07:59

    spk nın şikayet sitesine mutlaka yazalım. borsa gundem i de tebrik ediyorum haberden dolayı. hisse net te böyle yorum yapsan hem yasak yersin hem de yazdıgın yazıyı silerler. hisse net engin yeşil in şakşakçısı.

  • SEFA17 Aralık 2012 18:21

    borsa çoşuyor ama ygyo %50 kaybetmiş. açıklamadan sonra tahtadan iyi mal sattı spk yı göreve çagırıyorum. ey spk bari brovaya izin verme.

  • murat y17 Aralık 2012 17:31

    biz yatırımcının zararını kim karşılayacak. sen aralık sonuna kadar holdingleşecez diyorsun. ama halen icraat yok.

  • efe17 Aralık 2012 17:30

    bizleri böyle patronlardan kurtarı.

  • ahmet u17 Aralık 2012 17:22

    bu dünyada para ihtiyaç. ne yapalım fakirden al zengine ver.

  • numan k17 Aralık 2012 16:23

    ne kadar güzel bir ülke açıkla tahtadan mal sat hesap soran olmasın.

  • tırt17 Aralık 2012 14:52

    bıde topcuyla haluga verdıgı 10 mılyon tl yı arastırsanız ygyo hıssesını satması ıcın verdıgı parayı 1200-300 den

  • atakan 17 Aralık 2012 14:27

    bizler hah ediyoz

  • burakp17 Aralık 2012 14:25

    yıllar önce bir haber programı vardı. spiker şöyle diyordu nerde bu millet, nerde bu devlet tam bu haberlik bir olay.

  • metin k17 Aralık 2012 14:14

    basında olmasa böyle insanları yargılayacak bir merci yok

  • offff17 Aralık 2012 14:08

    nasıl bir ülke anlamıyorum. herşey yapanın yanına kar kalıyor.

  • YGYO MAĞDURU17 Aralık 2012 13:57

    Atasözü "sopayı yiyen sıpa, bir daha ekine sapa". Yeşil, elinde sopa ile bekliyor işte. İsteyen buyursun sopadan payını alsın. Ben değil almak, bakmam bile.

  • zengin17 Aralık 2012 13:55

    herkes zenginin arkasında böyle bir açıklamayı fakir yapsaydı kimbilir neler olurdu.

  • yeter artık17 Aralık 2012 13:49

    yeter artık küçük yatırımcılara zarar veren kimse gereği yapılsın. kanunları uygulamayan kimlerse onlar hakkında da gereği yapılsın. kanunlar uygulanması için yapıldı. kanunu uygulamayan memura mutlaka yaptırım gücü şeklinde sebebi sorulsun ve detaylı şekilde sebebi araştırılsın.

  • murat k17 Aralık 2012 13:41

    biz yatırımcıya olan oldu. aldık hisseyi holding haberi ile ama patron sessiz.

  • yapmayın etmeyin17 Aralık 2012 13:34

    böyle pek mübarek bi adama iftira atmayın lütfen...

  • ahmet e17 Aralık 2012 13:26

    olan küçük yatırımcıya oldu. patron mallarını sattı borsanın %50 arttıgı bir ortamda bizler çakıldık. spk sezsiz, engin yeşil sezsiz, ne yapalım bizlerde gidelim isyan mı yapalım dağa mı çıkalım. bizleri böyle patronlardan kurtarın

  • burakp17 Aralık 2012 13:21

    vermiş olduğunuz haberlerin sonucunu sorguladığınız için teşekkür ederiz.