E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor'Yetersizsiniz'---

'Yetersizsiniz'

'Yetersizsiniz'
30 Aralık 2011 - 08:04 borsagundem.com

Galatasaray, 58. maddenin değiştirilmesi için genel kurul kararı alan TFF’yi ağır bir dille eleştirdi. Sarı-kırmızılılar şu açıklamayı yaptı

Galatasaray, Futbol Federasyonu’nun, şike ve teşvik primine küme düşme cezası verilmesini öngören 58. maddenin değiştirilmesi için genel kurulu 26 Ocak’ta olağanüstü toplantıya çağırması üzerine sert bir açıklama yayınladı. Yönetim dün acil olarak toplanırken, İsviçre’de bulunan Başkan Ünal Aysal da hazırlanan metinden haberdar edildi. Saatler 19.05’i gösterdiğinde ise resmi internet sitesinden bildiri yayınlandı. Sarı-kırmızılılar, şike-teşvik primi iddiaları konusunda karar vermeyen Futbol Federasyonu’nu ağır bir dille eleştirdi.
Galatasaray’ın, ilk günden beri Türk futbolunun geleceğini düşünerek adil ve yapıcı bir tutum izlediği belirtilerek şu görüşlere yer verildi: “TFF nedeni çok iyi anlaşılan ama dillendirilmeyen bir şekilde, yetkilerini kullanmaktan imtina ederek, kararı, senaryosu hazırlanmış şekilde, genel kurula devretmektedir. Genel kurulu, adaleti yerine getirmesi için dünya hukuk tarihinde konuya taraf olanların oy kullandığı ilk jüri olacak şekilde bir role soyundurmuştur.
Futbol Federasyonu özerktir. Genel kurulunun seçtiği başkan ve yönetimin yetkileri ve sorumlulukları bellidir. Bu yetki ve sorumluluklar, başkasına devredilemez, sorgulanamaz. Kuralları esnetmek ve çarpıtmak, ciddi hiçbir kurumda olmayacağı gibi, futbol kurumunda da tartışılamaz. Yetkisini kullanmayıp genel kurulu göreve çağırmanın tarifi yetersizliktir ve sebebi de kamuoyunca malumdur.”
Açıklamada, 58. maddenin bir defaya mahsus değiştirilemeyeceği vurgulandı:“Hiçbir ceza, bir defaya mahsus olarak geri bırakılamaz, iptal edilemez. Böyle bir durumun tarifi, kurum veya kurumlara özel uygulamadan başka bir tarif olamaz. Yapılan hataların ceza ve müeyyideleri bellidir. Bu noktadan hareketle “geçici”, “bir defalık” uygulamalar yerine sürdürülebilir ve adil kararlar alınması zaruridir.”
Genel kurulda açık oylama yapılmasını da isteyen sarı-kırmızılılar, “Ortaya konulan stratejinin Türk futboluna vereceği zararın sorumluluğu, bugün de, yarın da ve tarih önünde, şu andan itibaren hukuksal olarak yapılması zorunlu, ancak yanlış olan genel kurulda, kamuoyunun gözleri önünde bu doğrultuda oy verenlerin olacaktır” ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)