E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYetkileri devrediliyor, kapatılıyor ---

Yetkileri devrediliyor, kapatılıyor

Yetkileri devrediliyor, kapatılıyor
16 Ocak 2013 - 19:35 borsagundem.com

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nda sona gelindi.. Meclis komisyonunda tartışma çıktı

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (TAPDK) kapatılarak, görevlerinin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'na devredilmesini öngören kanun tasarısı, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda kabul edildi.
Komisyon, AK Parti İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit'in başkanlığında toplanarak, "Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nı ele aldı.
Tasarı hakkında bilgi veren ve milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, tasarıyla hizmetin etkin kullanılmasının amaçlandığını, altında başka şeyler aranmaması gerektiğini kaydetti.
Tasarıyla, denetim ve izlemenin kolaylaşacağını; etkin bir kamu hizmeti sunulacağını; aynı zaman da tasarruf da sağlanacağını dile getiren Bakan Eker, TAPDK'nın yürütmekte olduğu faaliyetlerin insan sağlığı ve politikaları ile mali denetime ilişkin hükümleri dışında kalanların, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın gıdalar için yürüttüğü faaliyetlerle paralellik gösterdiğini söyledi.
"Türkiye'de tütüncülüğün öldüğü, öldürüldüğü" iddialarının doğru olmadığını belirten Eker, 2012 yılı itibariyle, Türkiye'de 69 bin 943 üretici tarafından 108 bin hektar alanda 80 bin ton tütün üretiminin yapıldığını bildirdi. 
MİLLETVEKİLLERİ TEPKİ GÖSTERDİ
Mehdi Eker, "Türkiye'de artık tütün yakılmıyor. Artık tütün yakılmak için değil satılmak için üretiliyor" dedi.
CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda ilgili görevlerin Genel Müdürlük şeklinde teşkilatlanmasını istedi.
CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, tasarıyla idari değişikliğe gidildiğini ancak tütün ve alkol piyasasıyla ilgili sorunlara neşter vurulmadığını savundu.
Seçer, "TAPDK'yı madem kapatacaktınız, neden buralara yeni atamalar yaptınız?" diye sordu.
CHP'li milletvekilleri, tarım politikalarına ilişkin eleştirilerde bulundu.
MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, "Başbakan'ın bir üniversitede içki ruhsatı verilmesiyle ilgili sözlerinin ardından apar topar bu tasarı TBMM'ye geliyor" diye konuştu.
Toplantıda, AK Parti milletvekillerinin, TAPDK Başkanı ile Yönetim Kurulunda Ziraat Odaları Birliği temsilcisinin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda memur olarak çalışmaya devam etmesine olanak tanıyan önerge geri çekildi. 
GÖREVLERİ DEVREDİLİYOR
Tasarı, tütün, tütün mamulleri ve alkol piyasasının düzenlenmesine, tütün ve tütün mamullerinin Türkiye'de üretimine, iç ve dış alım ve satımına ilişkin usul ve esasları belirliyor.
Tasarıyla, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun görevleri ilgisine göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'na devrediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)