E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisYİGİT BULUT'U İZLEYENLER KAYBETTİ---

YİGİT BULUT'U İZLEYENLER KAYBETTİ

YİGİT BULUT'U İZLEYENLER KAYBETTİ
26 Mayıs 2010 - 06:15 borsagundem.com

Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut, ABD Borsası'nda büyük düşüş sonrası, "Dolar düşecek" dedi. Dolar 1.55 liradan 1.60 liraya yükseldi

Yiğit Bulut’un dolar öngörülerine göre hareket eden yatırımcılar 20 gün içerisinde büyük zarara uğradı. ABD Borsası'nda 6 Mayıs'ta yaşanan yüzde 9.2'lik düşüşün ardından yine tahminlerde bulunan Yiğit Bulut, bir internet sitesini Habertürk ekranlarında açarak, "Uçtu uçtu dolar uçtu, başlıklı haberler yapılıyor. Bunu yazan kişi ne biliyor. Sakın inanmayın bu haberlere, dolar bu seviyelerden aşağı gelecek. Bakın biraz sonra 1.55 lirayı görecek" demişti. O günkü karmaşada sabah saatlerinde 1.59 liraya yükselen dolar Yiğit Bulut'un öğlen saatlerindeki açıklamaları esnasında zaten 1.55 liraya gerilemişti. Bulut, erkanda ısrarla doların yükselmeyeceğini söyledi. Sadece 20 gün sonra dolar 1.60 liraya dayandı. Aradaki fark yüzde 3. Bankaların yıllık yüzde 10 faiz verdiği bir dönemde 20 günde yüzde 3 büyük bir rakam. Yani Yiğit Bulut'u dinleyenler, öngörülerini dikkate alıp dolar satanlar zarar etti. Yigit Bulut'un yaklaşık 3 yıl önce Vatan Gazetesi'nde "1 dolar 1 TL olur mu?" şeklindeki yazılarından sonra dolar hızla tırmanışa geçmiş ve 1.70 lira seviyelerine ulaşmıştı. Yiğit Bulut, borsa 24 bin puandayken CNN Turk'te, "18 bine geriler" demişti, ancak bu açıklamadan sonra endeks 60 bin puana kadar yükselmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)