E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYıldırım: En ağır şekilde karşılık verilecek---

Yıldırım: En ağır şekilde karşılık verilecek

Yıldırım: En ağır şekilde karşılık verilecek
12 Mart 2017 - 05:03 borsagundem.com

Hollanda'nın imza attığı diplomatik skandalın ardından Başbakan Yıldırım yazılı açıklama yaptı

Hollanda ile yaşanan kriz konusunda Başbakan Binali Yıldırım yazılı bir açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım'ın açıklamasında, "Yapılan bu kabul edilemez muameleye misliyle karşılık verilecektir." satırlarına yer verildi. Başbakan açıklamasında ayrıca Avrupa'da yaşayan vatandaşları da uyararak sağduyu ile hareket etmelerini ve tahriklere asla kapılmamalarını istedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın yazılı açıklaması şu şekilde;

"16 Nisan halk oylaması bilgilendirme çalışması amacıyla Almanya’ya giden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan, buradaki çalışmalarının akabinde Hollanda’ya geçmiş ve orada bulunan vatandaşlarımızla bir araya gelmeyi arzu etmiştir. Ancak Hollanda polisi, Bakanımızın vatandaşlarımızla bir araya gelmesine izin vermemiş, böylece gün boyu kamuoyuna malum olan büyük bir diplomatik skandal ortaya çıkmıştır.

Bu durum tarafımızca en kuvvetli şekilde protesto edilmiş, Hollandalı muhataplarımıza bunun karşılığının en ağır şekilde verileceği ifade edilmiştir. Çeşitli düzeylerde yapılan diplomatik temaslara rağmen makul bir çözüm sağlanamamış olup, Bakanımız planladığı toplantıyı gerçekleştiremeyerek Hollanda’dan ayrılmak durumunda kalmıştır.

Her fırsatta demokrasiden, ifade özgürlüğünden, insan haklarından bahseden sözde Avrupalı dostlarımız, bu olay karşısında bir kez daha sınıfta kalmıştır.

Aziz milletimiz bilmelidir ki, Türkiye’ye ve diplomatik dokunulmazlığı bulunan bakanlara karşı yapılan bu kabul edilemez muameleye misliyle karşılık verilecektir.

Hollanda’da, Almanya’da, Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızın sağduyu ile hareket etmelerini, tahriklere asla itibar etmemelerini istiyorum.

Bu aymazlıklara ve faşizan uygulamalara verilebilecek en güzel cevap, 16 Nisan’da sandıkta olmalıdır.

Bu ve buna benzer olaylar, bizim millet olarak birliğimizi ve beraberliğimizi daha da güçlendirecek, gerçek dost ve düşmanlarımızı yakından tanımaya vesile olacaktır.

Siyasi parti başkanlarına yaşanan bu krizde göstermiş oldukları milli duruştan dolayı Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan olarak teşekkür ediyorum."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Misafir 12 Mart 2017 12:46

    Ülkenin refah düzeyine bak, bir de kendine bak kim kime yaptırım uygulasa zarar görür?

  • Diplomasi12 Mart 2017 11:53

    Hollanda dan Hoştain inek ithal etmeyelim.Süt verimi az da olsa yerli Karasığır yetiştirelim.Hatta Almanya dan da montofon inek almayalım. Bak o zaman nasıl yaptırım uygulanır görsünler.

  • ıtri12 Mart 2017 09:43

    lale devri bitti yaşasın deve dikeni dönemi!

  • istanbullu12 Mart 2017 09:42

    adamlara lale, metrobüs, traktör ve süt ineği satmayalım. sarsılırlar walla : )

  • Eyyy Hollanda12 Mart 2017 09:13

    Bin pişman olacaksın.. Artık sana ne helikopter, ne tank,ne uçak, ne hızlı tren, nede lokomatif samııyoruzz... Bundan sonra ambardolmozda sürüneceksin. İstanbula gelirsende yeni köprülerden geçirtmiyecez. Ambargonun kralıbı göreceksin. İstanvulda bir tane hollanda lalesi olmayacak mayıs ayında, heryer Türk gülleri ile dolacak.Sen kaşındın hollanda, sürünmeye başla :D domates, biber, karnıbahar, elma, armutta vermesek iyi olur

  • BENGIN12 Mart 2017 07:32

    AMBARGO KOYALIM HOLLANDA YA HİÇ BİR VATANDAŞIMIZ TURİST OLARAK GİTMESİN. ONLARIN TURİZM SEKTÖRÜ BATSIN. MİSLİYLE KARŞILIK BU OLSA GEREK.

  • Mg12 Mart 2017 07:17

    Danışıklı dövüşe devam ...