E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporYıldırım'dan ilginç Terim tespiti---

Yıldırım'dan ilginç Terim tespiti

Yıldırım'dan ilginç Terim tespiti
27 Mayıs 2011 - 08:58 borsagundem.com

F.Bahçe Başkanı Yıldırım'dan Lig TV'de çarpıcı bir G.Saray analizi:

F.Bahçe Başkanı, Fatih Terim'in yeni bir takım kuracak olmasının handikapına dikkat çekti, 'Kimya tutarsa çok da iyi olabilir' diye eklemeyi de ihmal etmedi.
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ile birlikte Lig TV'ye konuk oldu, canlı yayında çarpıcı tespitlerde bulundu. Yıldırım, Fatih Terim'in G.Saray teknik direktörü olmasının avantaj mı yoksa dezavantaj mı olacağına yönelik bir soru üzerine ilginç bir analiz yaptı.
BAŞKAN Yıldırım 'Hem avantaj hem de dezavantaj olabilir. Yeni bir takım kuracaklar, hemen toparlamak kolay değil. Kimya tutarsa çok da iyi olabilir. Ama bizim oturmuş bir takımımız var Aykut Kocaman'ın komutasında. Biz daha avantajlıyız ama iyi mücadele edersek bu ortaya çıkar. Serersek, mücadele etmezsek sorun olur. Şampiyonlar Ligi'nde de başarılı olmak istiyorum. Orada mücadele ederken ligi önemsemezsek sorun olur' dedi.
YILDIRIM, gelecek sezon hangi takımın F.Bahçe'yi zorlayacağı sorulunca da '17 takımı da rakip görüyoruz' dedi. F.Bahçe Başkanı Yıldırım, 'En anlamlı şampiyonluk bu oldu. Sert mücadele oldu, kolay olmadı çünkü' diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
LOKOMOTİF 4 BÜYÜKLER...
F.BAHÇE'Yİ diğer 17 takımdan ayıramazsınız. G.Saray ve Beşiktaş'ın yüksekte olması bizi yukarı çeker. Beşiktaş ve G.Saray aşağı giderse biz de aşağı gideriz. 30 puan fark olduğu zaman bu zarar her yere sirayet eder. Anadolu kulüpleri şampiyonluğa oynamalı. Borçlanarak değil bütçeleriyle sattıkları oyuncularla.
BİR Anadolu takımı sürekli şampiyonluğa pompalanırsa gün gelir altından kalkamaz. Şampiyonluğun lokomotifi F.Bahçe, Trabzonspor, Beşiktaş ve G.Saray'dır. Bursa, Kayseri, Antep, Eskişehir sonra gelir. Diğerleri şartlar uygun geliyorsa şampiyonluğa oynamalıdır.
Başbakan'la ilgili polemiklere son nokta: Bizi siyasete bulaştırmasınlar
BAŞKAN Aziz Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ziyarete gitmelerinin polemik konusu yapılmasına da tepki gösterdi.
YILDIRIM, F.Bahçe'nin bir spor kulübü olduğunu hatırlatarak, 'Randevu istedik, 15 gün sonraya randevu verdiler. Alex'i örnek göstermelerinden dolayı teşekküre gittik, olay oldu. Benden başka bütün başkanlar gitti, olay olmadı. Sayın Başbakan yıpratılmaya çalışılıyor. Biz spor kulübüyüz. Siyasetle ilgimiz yok. Bunu oralara çekmesinler' dedi. Yıldırım, geçen sezon da Bursa şampiyon olunca 'Lig temiz' denmeye başlandığını vurguladı.
Aziz Yıldırım, isimlerini zikretmedi ama Erman Toroğlu ile Hıncal Uluç'a gözdağı verdi
Herkes rahatsız, kişiler üzerinden kimse kavga edemez. Beni gelecek sezon çok sert bulacaklar. Kamuoyunda çok bilen 2-3 tane yorumcu var
Sporda Şiddet Yasası'nın mutlaka uygulanması gerektiğini vurgulayan Başkan Aziz Yıldırım, 'Kamuoyunda çok bilen 2-3 tane yorumcu var: Ya düzelecekler ya gidecekler' dedi. Aziz Yıldırım'ın bu sözleriyle Erman Toroğlu ile Hıncal Uluç'u hedef aldığı yorumları yapıldı. Başkan Yıldırım, sözlerine şöyle açıklık getirdi:
ŞAHSIMLA ilgili de kimse istediğini yazamaz. Benimle varsa bir şeyin, gelir benimle mücadele edersin. Beni gelecek sezon çok sert bulacaklar. Herkes rahatsız, kişiler üzerinden kimse kavga edemez. Benimle şahsi sorunun varsa bunun dışında halletmen lazım. Penaltıysa 'Penaltı' diyeceksin, yorumu bu olmalı. Ön yargılı konuşuyorlar. 'Bana göre penaltı' diyor. 'Bana göre' olmaz, kural neyse o kural geçerlidir. Kendilerine çeki düzen vermeleri ya da spor camiasından çekilmeleri lazım.
Avrupa'ya hazırız
YILDIRIM 'UEFA Kupası tesadüf' sözü hatırlatılınca Türk takımlarının artık Avrupa'da başarılı olacak zihniyet değişimini tamamladığını söyledi. 'Geldiğimiz noktada Avrupa'yı istiyoruz, hazırız' diyen Yıldırım, 'Beşiktaş, G.Saray, F.Bahçe artık hazırız, Trabzon'u bilemem. İyi oyuncular getirdik Avrupa'da mesafe katedebiliriz' diye konuştu.
Travmayı atlatmak hiç kolay değil!
BAŞKAN Aziz Yıldırım, Avrupa'da şampiyonluğu kaybettikten sonra ertesi sezon küme düşen takımlar bile olduğunu belirterek, 'Geçen sezon kaybedilen şampiyonluktan sonra motive olmak kolay değil. Başka bir takım olsa bizim sağladığımız başarıyı yakalayamaz. Avrupa'da küme düşen takımlar var. Bunlar birer travmadır. Atlatmak kolay değil' diye konuştu.
Alex konusunda hatalı olduğunu söyledim
ÖNCELERİ Aykut Kocaman'ın düşünceleriyle takımın uyuşmadığını anlatan Başkan Yıldırım, 'Zaman içinde bizim de desteklerimizle sorun aşıldı' dedi. Kocaman'ın çalıştığı takımlarda tecrübe edindiğini anlatan Yıldırım, 'Bazı hataları oldu ama yaptığı hataları kabul etti. Bu bir erdemdir. Alex konusunda hatalı olduğunu söyledim. Onu bu takımdan ayırmanın yanlış olacağını ifade ettim. Bunu sadece Aykut hocaya değil herkese söyledim. Ama o da zaman içinde bunu aştı. Birbirlerini tanıdılar ve o sorun sona erdi' diye konuştu.
KiME NE DEDi?
- SELÇUK İNAN: Devre arasında 'Mukavele yapalım' dendiğinde 'Trabzon'la yarışıyoruz, kalsın. Sezon bitince konuşuruz' dedik, kapattık. Kendisi söz verdiğini söyleyip G.Saray'a gitti.
- YOBO: Yobo'dan da iyisini alabiliriz. Yerine Emenike alındı.
- VOLKAN: Yanıma geldi hiç bu konuları (transfer) bahsetmedi.
- ALEX: Alex gibi oyuncuyu 10 milyon euroya alamazsınız.
- SEMİH: Şartlarımızı kabul ederse Semih'in kalmasını isteriz.
- ARDA: O defteri kapattık.
- BOBO: İlgilenmiyoruz
- TUNCAY: Aykut Hoca isterse tabii ki geri dönmesini düşünürüz. 35 yaşında gelirse almam, o gün ben belki burada olmam.
- KANKA: Adnan Polat'la ilişkilerimiz gayet iyiydi. Biz kol kola girince niye kızıyorlar?
- ÜNAL AYSAL: Seçilince aradım tebrik ettim. O da bizi kutladı.
- TRABZON: Dışarıda puan kaybedeceğini zannediyordum ama dışarıda kazanıp içerideki maçlarda kaybettiler.
- ALT YAPI: Şile'de 500 dönüme yakın arazi kiralandı. Bütün branşları oraya taşıyacağız 10 senelik proje.
- TOPUK YAYLASI: 1 Temmuz'da faaliyete geçecek. Ayın 4-5'inde kamp var. Sonra da Avrupa'ya gidip turnuvaya katılacaklar.
- BASKETBOL: Final Four oynayacak bir takım kuracağız.
- ARENA: Eylül ayında açılacak.
- VOLEYBOL: 2+1 olursa Türk voleybolu eskiye döner.
- BEYAZ: Kupa töreninde 'Bütün yönetimi el ele çağır' dedim. Beyaz'a, Acun Ilıcalı'ya, Cem Yılmaz'a da teşekkür ederiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Malkoçoğlu29 Mayıs 2011 21:33

    Sn.Bşk.gene atıp sıkılamış, doğru gelecek sezon seni daha sert göreceğiz, bu sene hakem odası basmıştın, gelecek sezon mermiyi kafasına basarsın.Bursa Şampiyonluğu anasının ak sütü gibi aldı,Ertuğrulun temiz kalbinin ve emeğinin,fedakar başkanının katkısının sonucudur o. Sözlerin yine çelişki dolu: Bu sene Avrupaya FB/GS/BJK hazır Trabzonu bilmem diyorsun, yav sen bu takımdan sadece 1 gol averajla şampiyonluğu alabildin, sen hazır oluyorsun Avrupaya da Trabzon nasıl Hazır olmuyor?Ligi trabzondan aşağıda bitiren GS BJK nasıl hazır oluyor? ALkol lü mü konuştun, futboldan mı anlamıyorsun? Alex ve Volkan olmasa takımının bir hiç olduğunu sen de biliyorsun, sana tavsiyem Alex i kaybetme, Volkanı kaçırma, Emre yi de derhal bir RUH doktoruna gönder, birinin elinde kalacak sahada. Avrupa için asla yeterli değilsiniz sayın başkan, o fırsatı ZİCO döneminde yakaladın, dünya beyefendisi hocayı kaprisinle elinden kaçırdın.Geçmiş olsun. O Hoca ile devam edip 2 tane gerekli transfer yapsaydın o kadroya enazından UEFA kupasını alırdın, hemde Tesadüfen değil!!! Yolun açık olsun Avrupada.

  • Scaiper27 Mayıs 2011 17:37

    "Diğerleri şartlar uygun geliyorsa şampiyonluğa oynamalıdır" ne demek bu ya bunada mı sen karar vericen, her takım şampiyonluğa oynayabilir oynamalıdır da.