E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisYıldırım'ın kaderi Başbakan'ın elinde---

Yıldırım'ın kaderi Başbakan'ın elinde

Yıldırım'ın kaderi Başbakan'ın elinde
23 Ocak 2014 - 07:35 borsagundem.com

Yeniden yargılama için Fenerbahçelilere söz verdiği söylenen Başbakan’ın, bunun için yasa değişikliği yapması gerekiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Şike davasının da yeniden yargılama kapsamına alınacağı yönünde Fenerbahçelilere verdiği sözün tutulabilmesi için en etkili seçenek, yeni yasal düzenleme yapılması ve kapsama Şike davasının da açık biçimde dahil edilmesi gerekiyor. Taraf gazetesinde yayınlanan haberde, eldeki mevzuat ve yargı pratikleriyle mevcut cezalardan kurtulmanın çok zor olacağının altı çiziliyor. Yargı kulislerinde Fenerbahçe’yi ve Aziz Yıldırım’ı şike sicilinden kurtarmak için, açık bir yasal düzenleme yapılmadıkça eldeki mevzuat ile yargı pratiklerinin yetersiz kalacağı görüşü ağır basıyor. Bunun en önemli nedeni Yargıtay’ın cezayı onama gerekçeleri ve sanıkların temyiz istemlerinin neredeyse tümüyle reddedilmiş olması. Nitekim, sanık avukatlarının ‘bize de kumpas kuruldu’ denilerek, karardan hemen önce Yargıtay’a yaptıkları son dakika başvurusu da sonucu değiştirmemişti. Şimdi yeniden yargılamayla ilgili yasal düzenleme olmadan Fenerbahçenin bu cezalarda değişiklik yaptırabilmesi için kullanabileceği birkaç ara seçeneği bulunuyor.

İKİ SEÇENEK

İlki karar düzeltme istemek. Avukatlar onama kararından sonra Yargıtay’a karar düzeltme başvurusunda bulundu ancak sonuç almak kolay görülmüyor. Çünkü Yargıtay 5. Ceza Dairesi, onama kararlarının tümünü oybirliğiyle almıştı. Dairenin ‘örgüt de var, şike de var’ dediği bu kararını kaldırması için beş üyeli daireden üçünün kararını değiştirmesi gerekiyor ki, bu olasılık sıfıra yakın gösteriliyor.

İkinci seçenek Yargıtay Başsavcılığı’ndan dairenin kararına itiraz etmesini istemek ancak cezalara onama isteyen Başsavcılığın, bu görüşten vazgeçebileceği beklentisi de çok düşük. Üçüncü yol, dosyada var olmayan etkili tanıklar veya yeni belgeler ile mahkemeye başvurup yargılamanın yenilenmesi istemek. Ancak, mahkeme ve Yargıtay’ın, Sporda Şiddet Yasası çıkmadan önceki telefon dinlemelerini bile delil kabul ettiği dikkate alındığında, bu başvurudan olumlu sonuç alınması da güç. Eldeki bu seçeneklerle sonuç alınabilmesinin zorluğu nedeniyle, Başbakan’ın Fenerbahçe’ye verdiği sözün gereği, yeniden yargılama konusunda yasal düzenleme yapılmasıyla yerine getirilebilecek. Ancak bu da yetmeyecek, o yasada Şike davasının sil baştan görülmesini zorunlu kılan açık hükümlerin bulunması da gerekecek. Hükümetin, yeniden yargılamalarla ilgili birden çok seçenek üzerinde durduğu biliniyor. Ancak, hangisinde karar kılacağı ve yapılacak düzenlemenin kapsamının ne olacağı konusunda henüz netlik yok. Bu nedenle, Fenerbahçe’nin ve Yıldırım’ın geleceğini, bu konudaki muhtemel yasa belirleyebilecek.

Yönetim Kurulu Toplandı

Fenerbahçe yönetimi, Aziz Yıldırım’ın İstanbul’a dönmesinin ardından dün toplandı. Fenerbahçe’nin resmî internet sitesinden yayımladığı açıklamada kongre üyelerine, Fenerbahçe taraftarına, renk ayrımı yapmadan Aziz Yıldırım’a destek olan Beşiktaş, Galatasaray ve diğer kulüp taraftarlarına teşekkür edilirken, “Kulübümüzün ilgili kurum ve birimleriyle gerekli çalışmaların yapılmasına, Fenerbahçe açısından hassas ve bir o kadar da önemli bu süreç hakkında nihaî karara varılabilmesi için cuma günü yeniden yönetim kurulu toplantısı yapılmasına karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Gözler UEFA’da

FENERBAHÇE’DE başkan Aziz Yıldırım’ın cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından gözler UEFA’ya çevrildi. Bugün ve yarın Nyon’da toplanacak UEFA yönetimi, Asbaşkan Şenes Erzik’ten bilgi alacak. UEFA’nın iki gün sürecek toplantılarında ana gündem maddesinin EURO 2016 olduğu futboldaki şike ve son gelişmelerle ilgili olarak ise 27 Mart’ta toplanacakları öğrenildi. Bu arada Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Avukatı Şeref Dede ise Yargıtay’ın kararı UEFA’nın vereceği kararı etkiler mi sorusu üzerine “UEFA duruşmalarında yer almadım. UEFA ek delil talebiyle kişiler hakkındaki kararı vermedi. Yargıtay’ın bu kararı UEFA’nın kişiler hakkında vereceği kararı hızlandırabilir, etkileyebilir” dedi.


BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞTÜ


FENERBAHÇE’DE, Yargıtay’ın, Aziz Yıldırım’ın cezasını onamasından sonra gözler başkanlık koltuğuna çevrildi. Fenerbahçeli taraftarların internetteki buluşma noktası olan superFB.com’da ise çok çarpıcı bir haber yayınlandı. Aziz Yıldırım’ın alacağı tebligat sonrası yapılacak başkanlık seçimi için adı ön plana çıkan ve bu konuda gönüllü olduğu da öğrenilen isimlerin başında Mahmut Uslu geliyor. Uslu’nun son dönemde aktif olması ve yaptığı açıklamalar ile birlikte hükümet kanadından da destek aldığı iddia ediliyor.
Fenerbahçe’de 2.5 yıl aradan sonra yöneticiliğe geri dönen ve basın sözcüsü olarak göreve başlayan Mahmut Uslu’nun geçtiğimiz aylarda Rıdvan Dilmen ile birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Dolmabahçe’deki ofisinde yaptığı görüşmenin içinde bu konunun da yer aldığı öne sürüldü. Fenerbahçe’de Aziz Yıldırım ve yöneticilerin ilk tercihi ise Mithat Yenigün. Mahmut Uslu’nun bu derece ön plana çıkması ve başkanlık için bu kadar istekli olmasının sıkıntı yaratttığı belirtiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 134,30
En Yüksek: 135,60
En Düşük: 132,60
Değişim -0,44 %
FK: 8,38
PD / DD: -11,65
İşlem Hacmi 251.146.245
Toplam Adet: 1.874.158
Ağırlıklı Ort.: 133,99
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet25 Ocak 2014 22:07

    çareyi başbakan bulup,bu konuyu halledecektir.kılıçtaroğlu boş boş konuşuyor.başbakanımız fenerbahçeli.yamukları boşverin.biz başbakanımızı destekliyoruz.

  • Komloculara Duyurulur25 Ocak 2014 16:16

    Fenerbahçe cevabını 30 Mart'ta verecek!

  • EN BÜYÜK FN çem.24 Ocak 2014 02:16

    BAŞBAKANIN kaderide biz FB çelilerin elinde 100 yllık kulübe pislik atanları mutlaka soruşturmalı.