E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisYıldız Holding hangi hisseleri kote etti---

Yıldız Holding hangi hisseleri kote etti

Yıldız Holding hangi hisseleri kote etti
09 Temmuz 2011 - 11:08 borsagundem.com

Yıldız Holding, Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bir açıklama yaparak MKK'ya kaydertirdiği hisseleri açıkladı

Yıldız Holding, Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bir açıklama yaparak Ülker Bisküvi, Gözde Finansal ve FFK Fon Finansal’daki hisselerini borsada işlem gören tipe dönüşmek üzere Merkezi Kayıt Kuruluşu’na (MMK) kaydettirdiğini belirtti.
Yıldız Holding’in yazılı açıklamasında ise, “Yıldız Holding iştirakleri ve halka açık şirketlerinin herhangi bir satış kararı yoktur. Prosedürel bir kararla kapalı olan hisselerini açığa çevirmiştir” denildi. Holding’ten KAP’a yapılan açıklamada şu bilgiler yer aldı:
Grup şirketleri ve aile üyeleri
“Yıldız Holding 35.53 milyon lira sermayesi olan Gözde Finansal’daki yaklaşık 28.44 milyon adet hisseyi (yüzde 80.04) satış için MKK’ya kaydettirdi. Yıldız Holding 46.85 milyon TL sermayesi olan FFK Fon Finansal Kiralama’daki yaklaşık 37.5 milyon adet hisseyi (yüzde 80.04) satış için MKK’ya kaydettirdi. Yıldız Holding 268.6 milyon TL sermayesi olan Ülker Bisküvi’deki yaklaşık 102.5 milyon adet hisseyi (38.16) satış için MKK’ya kaydettirdi. Ülker Bisküvi’de ayrıca aile üyeleri de toplam 10.68 milyon adet hisseyi (yüzde 3.97) satış için MKK’ya kaydettirdi.
Yıldız Holding, grup şirketleri ve aile üyeleri 56 milyon lira sermayesi olan Sağlam GYO’da yaklaşık 27.6 milyon adet hisseyi (yüzde 49.29) satış için MKK’ya kaydettirdi. Ali Ülker 539 milyon lira sermayeli Albaraka Türk’te 1.63 milyon adet (yüzde 0.30) hisseyi satış için MKK’ya kaydettirdi.” Bu arada, Yıldız Holding’in gayrimenkul şirketi Sağlam GYO, Sinpaş GYO ve Akkök Grubu’nun üç büyük ortak olduğu Saf Gayrimenkul ile birleştiğini açıklamıştı. Sağlam GYO’nun borsada işlem gören hisseleri 4 günde yüzde 80 değer kazanınca İMKB, hissenin işlem sırasını durdurdu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)