E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYılın ikinci yarısında piyasaları ne bekliyor?---

Yılın ikinci yarısında piyasaları ne bekliyor?

Yılın ikinci yarısında piyasaları ne bekliyor?
26 Temmuz 2024 - 08:49 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, piyasalar mercek altına alınıyor

A1 Capital Yatırım, 6 soruda piyaslarda yılın ikinci yarısı için beklentilerini paylaştı.İşte o analiz...

Yılın ikinci yarısında piyasalar açısından nasıl geçebilir? Bu süreçte piyasaları yakından etkileyebilecek en önemli gelişmeler neler olabilir, hangi konu başlıkları özellikle takip edilmeli?

Sıkı para politikasını sürdüreceğiz, vergi yasası geliyor doğal olarak maliye poltikasında da sıkılaşma devam edecek, kararlılıktan dolayı yabancı sermaye girişi devam edecek özellikle tahvil tarafına ve Türk lirasında reel değerlenme sayesinde önümüzdeki aylarda aylık enflasyon eğilimi yavaşlayacak, İç talepdeki yavaşlama artacak, rezevlerde azalma olsa da güçlü kalmaya devam edecek ve cari dengesi turizm sezonu destekleyecek, OVP’nin revize edilmesinden sonra da; sonuç olarak da 6 Eylül’de Fitch, 1 Kasımda S&P den birer kademe not artışı ile birlikte Tahvilldeki yabancı girişinin hisse senedi tarafına da yönelmesini görmüş olacağız düşüncesindeyiz.

Hisse tarafında önerileriniz neler? Model portföyünüzde hangi hisselere hangi temalarla yer veriyorsunuz?

Biraz bilanço (enflasyon muhasebesinin yarattığı karmaşıklık)  biraz global konjektür (faiz süreçleri ve PMI verilerinin zayıflığı) biraz yabancının Türkiye ilgisi enflasyon sürecindeki kararlıklık ve sadeleştirme, not artırım beklentileri ve de sanayiinin toparlanmasını içeren para akışını mümkün olduğunca takip eden, bir model portföy oluşturduk, yanında yakın izlemeye aldığımız hisseler var. Bunlar arasında zaman zaman yer değişikliği ile yolumuza devam ediyoruz.

Mali sektörden: #AKBNK –  #GARAN,   Telekominikasyondan: #TCELL ve #TTKOM, Otomotivden: #TOASO VE #DOAS,  Petro Gaz’dan: #PETKM ve #TUPRS,  Parekende ticaretten: #MGROS ve #MAVİ.

Temmuz ayında para akışını takip ederek taktiksel olarak mali ve otomotiv sektörler yerine; GYMO sektörü, İnşaat, Yenilenebilir enerji tarafında taktiksel giriş yapılmasını önermiştik.

Borsa hızı yavaşlasa da yükselişini sürdürüyor. Bu trend devam eder mi? Sonbaharda ne olur?

Enflasyonu düşürmeye yönelik atılan kararlı adımlar ve not artışı beklentileri hisse senedine yönelimin devam etmesini sağlayacağından endeksteki yükseliş devam etmesini 12,000 – 12,500 bandında bir BIST 100 endeksi görmeyi beklemekteyiz.

Dolar/TL’de sonbahar tahmininiz nedir? ‘Kontrollü seyir’ devam eder mi, yukarı ya da aşağı yönlü bir kırılma görülür mü?

Yatay bir bandda hareket etmesini beklemekteyiz, yatırımcıların dövize ilgisi azalmış durumda DDKKM’ler de çözülme devam ediyor. Yabancının tahvil tarafına güçlü girişinin devam etmesi, yaz sezonu ile de birleşince kurda enflasyonun altında artış görmeye devam ve 32 -34 aralığında bir kur görmeyi beklemekteyiz.

Sonbahar döneminde gram altın nerede olur?

Yurtdışında faiz indirimleri süreci ve jeopolitik risklerin yanına Merkez Bankalarının korunma amaçlı alımlarını eklediğimizde ons altında yükseliş devam etmesini beklemekteyiz. Gram altın tarafında dolar tl’nin seyri en önemli kriter ve yurtiçine yabancı sermaye girişini de beklemediğimizden mevcut 2519 TL seviyesinin 2600- 2800 bandında olmasını beklemekteyiz.

Sonbahar döneminde portföyde dağılım nasıl olmalı?

Bu süreçte fazla çeşitlendirme ve riskleri artırma yerine korumalı yaklaşım tarafında olunmasını tavsiye etmekteyiz. Çünkü öneri hisselerinde yılın bu dönemine kadar iyi yükseliş yakalandı ve çarpanların iskontosu azaldı. Ama yine de yabancıların yılbaşından bu yana hisse senedi tarafında 1 milyar dolarlık satış yapmalarını da düşündüğümüzde bunun yanına not artırım beklentilerini de koyduğumuzda hisse senedi ağırlığımız %40 bandında tuttuk. Diğer taraftan global faiz indirim süreçleri ve Merkez Bankalarının alımları nedeniyle altın oranımız %20 seviyesinde tutarken, riski göreceli kontrol altında tutmak ve mevcut %50 mevduat faizlerinden (ya da para piyasası fonlarından) yararlanmak için mevduat oranımızı ise %40 olarak belirledik.

Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?

 

Günün önemli şirket haberleri 26/07/2024Günün önemli şirket haberleri 26/07/2024

 

SPK 5 şirket ve 15 kişiye para cezası kestiSPK 5 şirket ve 15 kişiye para cezası kesti

 

SPK halka açık 3 şirketin bedelsizini onayladıSPK halka açık 3 şirketin bedelsizini onayladı

 

Borsa İstanbul'dan bir hisseye kredili işlem yasağıBorsa İstanbul'dan bir hisseye kredili işlem yasağı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)