E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYılın ilk haftasında piyasaları ne bekliyor?---

Yılın ilk haftasında piyasaları ne bekliyor?

Yılın ilk haftasında piyasaları ne bekliyor?
01 Ocak 2017 - 22:05 borsagundem.com

2017'nin ilk haftasında piyasalar hangi verilere odaklanacak...

Piyasalarda 2017’nin ilk haftasına merhaba diyeceğiz. Yılın son 2 haftası düşük hacim sebebiyle paritelerde genellikle yatay fiyatlamaların devam etmesine sebep olmuştu. Anca yeni yılda piyasaların açılmasıyla birlikte hareketliliğin geri dönmesi bekleniyor. Şüphesiz her ayın ilk haftası olduğu gibi bu hafta da piyasaların gözü kulağı ABD’den açıklanacak olan tarım dışı istihdam raporunda olacak.

İşte bu hafta piyasaların odaklanacağı o veriler;

Pazartesi :

Yılın ilk işlem gününde yılbaşı tatili sebebiyle ABD, Çin, Avustralya, Kanada, Japonya, İngiltere ve İsviçre’de piyasalar kapalı. Bu yüzden forex piyasaları da Pazartesi günü kapalı olduğundan Metatrader üzerinden işlem yapılamayacak.

Salı :

Asya seansında Japonya’da bankalar kapalı olacak ancak Çin’den Caixin imalat PMI açıklanıyor. Avustralya’dan ise AIG imalat endeksi ve emtia fiyatları verileri takip edilecek.

11.00’da Türkiye’den açıklanacak olan enflasyon verilerini takip edeceğiz. Bu dakikalarda USDTRY’ye dikkat.

11.55’te Almanya’dan istihdam değişimi (beklenti -5bin) açıklanıyor. Gelecek olan verinin EURUSD üzerindeki etkisinin sınırlı olmasını bekliyoruz.

12.30’da İngiltere’den imalat PMI (beklenti 53.3). Önceki veriye göre bir tık kötüleşme bekleniyor ve beklentilerin daha da altında gelecek olan veri GBP için negatif olur.

18.00’de ABD’den ISM imalat PMI (beklenti 53.7) açıklanıyor. Gelecek olan veride iyileşme yaşanması ile Dolar endeksinde yükselişler hız kazanabilir.

Gün içerisinde Yeni Zelanda’dan süt ürünleri fiyat endeksi açıklanacak. Gelecek olan veri NZDUSD’ye hareketlilik getirebilir.

Çarşamba :

Asya seansında Japonya’dan imalat PMI ve Çin’den Caixin hizmetler PMI verilerini takip edeceğiz.

11.15’ten itibaren Euro Bölgesinden İspanya’dan başlayarak hizmetler PMI verileri gelecek. Ancak gelecek olan verilerin EURUSD üzerindeki etkisinin son derece sınırlı olmasını bekliyoruz.

12.30’da İngiltere’den inşaat PMI (beklenti 53.0) açıklanıyor. Beklenti üzeri gelecek olan veri GBP için son derece pozitif olur.

13.00’da Euro Bölgesi’nden TÜFE ve çekirdek TÜFE verilerini takip edeceğiz. Enflasyonda yaşanacak olan yükseliş EURUSD’de toparlanmaları beraberinde getirebilir.

18.30’da ham petrol stokları açıklanıyor ABD’den… Bu dakikalarda hem petrol fiyatlarında hem de USDCAD’de sert hareketlilikler yaşanabilir.

22.00’da ise FOMC tutanaklarını takip edeceğiz. Fed’in faizleri 25 bp artırdığı o toplantıda neler konuşulmuş, 2017’ye yönelik ne mesajlar verilmiş ayrıntıları takip edip cevap aramaya çalışacağız. Tartışmasız günün en önemli gelişmesi diyebiliriz…

Perşembe :

Asya seansında Avustralya’dan AIG hizmetler endeksi açıklanıyor ancak gelecek olan verinin AUDUSD üzerinde son derece sınırlı etki yaratmasını bekliyoruz.

12.30’da İngiltere’den hizmetler PMI (beklenti 54.7) açıklanıyor. Bildiğimiz gibi hizmetler sektörü İngiltere ekonomisinin dominosu ve gelecek olan veride kötüleşme yaşanması GBPUSD üzerinde baskı oluşturabilir.

16.15’te ABD’den ADP tarım dışı istihdam değişimi açıklanacak. Önceki veri 216 bin olarak açıklanmıştı. Beklenti üzeri gelecek olan veri Dolar için pozitif olur.

18.00’da yine ABD’den ISM imalat dışı PMI (beklenti 56.8) açıklanacak. Dolar için çok önemli bir veri daha diyebiliriz.

Cuma :

Asya seansının tek öne çıkan verisi Avustralya’dan açıklanacak olan ticaret dengesi rakamları. Beklenti üzeri gelecek olan veri AUDUSD’de toparlanmaları beraberinde getirebilir.

10.00’da Almanya’dan sanayi siparişleri (önceki veri %4.9) ve perakende satışlar (önceki veri %2.4) açıklanacak. Euro Bölgesi’nin kalesinden gelecek olan verilerde iyileşme yaşanması Euro için son derece pozitif olur.

13.00’da Euro Bölgesi’nden perakende satışlar açıklanacak. Ancak gelecek olan verinin EURUSD üzerindeki etkisinin son derece sınırlı olmasını bekliyoruz.

16.30’da ise piyasaların merakla beklediği gün gelip çatıyor… Her ayın en merakla beklenen verileri olan ABD’den tarım dışı istihdam rakamları açıklanacak. Tarım dışı istihdam değişimi (beklenti 175 bin), ortalama saatlik kazançlar (beklenti %0.3) ve işsizlik oranı (beklenti %4.7) verileri ile piyasalarda hareketlilik son derece fazla olacak. Özellikle maaşlar tarafında iyileşme yaşanması Dolar endeksindeki yükselişlere hız kazandırabilir. Aynı dakikalarda Kanada’dan da istihdam verilerini takip edeceğiz. Yani USDCAD’e ekstra dikkat etmekte fayda var.

18.00’da Kanada’dan Ivey PMI ve ABD’den fabrika siparişleri (önceki veri %2.7) açıklanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Teşekkürler02 Ocak 2017 12:11

    İşte sizden böyle haberler bekliyoruz borsagundem. Hangi gün, hangi saatte nasıl bir haber bekleniyor. Gelecek haber neyi etkileyecek, haberin durumuna göre gerçekleşecek olan etki olumlu mu olumsuz mu. Beklenti nedir. Bu tip haberleri sık sık görmek istiyoruz.

  • Bika01 Ocak 2017 22:21

    Son 10 gündür piyasanın hacimsizliğinden sıkıldık. Yabancıların piyasaya dönmesi, 20 ocak'ta Trump'ın koltuğuna oturması ve 15 Şubat vergi dairesi kâr beklentisi piyasaya biraz canlılık getirir.