E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYılın son haftasına başlarken görünüm olumlu---

Yılın son haftasına başlarken görünüm olumlu

Yılın son haftasına başlarken görünüm olumlu
28 Aralık 2020 - 09:30 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde TL varlıklarda toparlanmanın sürmesi bekleniyor

BIST 100: Endeksin haftaya yükselişle başlamasını bekliyoruz, endeks ilk planda tarihi zirvesi olan 1438 seviyesini hedefleyecektir, devamında 1450 direnç olarak takip edilecek…

TL Bonolar: Kur volatilitesinde düşüş uzun vadeli faizlere olumlu yansırken, artan fonlama faizi ile kısa vadeli tahvillerde düşüş potansiyeli sınırlı. Gösterge tahvil %13 bileşik faiz seviyesi altında…

USD/TL: PPK faiz artırımı ve global risk iştahı artışı ile kur geri çekilirken, 7,65 direnç seviyesi altında ilk planda 7,50 destek olarak takip edilecektir, gelişmekte olan ülke para birimleri de dolar karşısında pozitif…

EUR/USD: 1,2180 üzerinde kalmayı başaran paritede ABD’de mali teşvik paketi ve bütçe tasarısına dair olumlu gelişmelerle beraber bakıldığında yükselişin 1,2250 direncini hedeflemesi beklenebilir…

Noel tatili ile yeni yıl arası genelde Avrupa’da ve ABD’de piyasa katılımının sınırlı kaldığı bir dönem, ancak bu sene pandemi dolayısıyla ve yoğun gündemin de etkisiyle işler biraz daha farklı. TL varlıklarda toparlanma devam edebilir, endekste yeni tarihi zirve görülebilir, trade fırsatları değerlendirilmeli.

ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,95 seviyesinde. Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 315 düzeyinde. Bugün İngiltere kapalı olduğu için eurobond piyasasında genel görünüm olumlu olmakla beraber ileri valörlü işlemler düşük kalabilir. TL tahvillerde ise mevcut seviyeler korunacaktır, gösterge tahvil %14 bileşik faiz seviyesi üzerinde kalmayı sürdürebilir.

AB ile İngiltere arasında anlaşmaya varılmasının ardından ABD’den de gelen mali teşvik haberi ile dolar endeksi 90 seviyesine yakın.

EUR/USD paritesinde 1,2250 ve GBP/USD paritesinde de 1,3620 takip edilecek dirençler. Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında haftaya pozitif bir seyirle başlarken, içeride dolar kurunda 7,50 ve euro kurunda da 9,20 takip edilecek direnç seviyeleri.

Petrolde yataya yakın bir seyir var, Brent petrol 51 dolar varil seviyesinde. Altın fiyatlarında 1865 desteği üzerinde yine 1900 direnci izlenecektir. Gram TL bazında ise 457 destek konumunda. Değerli metaller genel olarak yükselişte, gümüş dolar ons fiyatı da 26,20 üzerinde.

BIST 100 Endeksi’nde kısa vadeli görünüm 1386 üzerinde olumlu. 10 yıllık tahvil faizinde %13,00 destek seviyesi olarak takip edilebilir.

Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Borsa manipülasyonlarının cezası artırılıyor

Aşı ile salgın endişeleri gündemde yerini koruyor

Gedik Yatırım ve Medical Park sorusu

Günün önemli şirket haberleri 28/12/2020

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)