E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiYılın ülkesi seçildi, ödülü ek yatırım---

Yılın ülkesi seçildi, ödülü ek yatırım

Yılın ülkesi seçildi, ödülü ek yatırım
22 Temmuz 2012 - 06:48 borsagundem.com

Microsoft Türkiye, aralarında Çin, Hindistan, Brezilya ve Rusya gibi hızlı büyüyen ülkeleri geride bırakarak son 3 yılda 2. kez ‘Yılın Ülkesi’ seçildi

ABD dahil 112 ülke şirketi arasında her yıl düzenlenen ‘Yılın Ülkesi’ yarışmasının, Atlanta’da düzenlenen ödül töreninde konuşan Microsoft CEO’su Steve Ballmer, “Şampiyonluğa alışan Türkiye, Microsoft Türkiye’nin göstermiş olduğu üstün performans ile her geçen yıl daha da öne çıkıyor. Microsoft Türkiye 350 çalışanı ve 11 bini aşkın iş ortağı ile gerçek bir başarı öyküsü” dedi. Türkiye’nin, hızlı büyüme oranlarıyla da dikkat çektiğni söyleyen Ballmer, “Küresel ekonomik büyüme hızı liginde Çin ile yarışan, dinamik ve yüksek girişimcilik ruhu ile her ülkenin gıpta ile baktığı ünlü Türk ekonomisinin artan bilişim teknolojileri talebine, Microsoft Türkiye başarı ile cevap veriyor. Yüksek müşteri ve çalışan memnuniyeti, özellikle Türk ekonomisinin lokomotif gücü olan KOBİ’lere erişim, gerek kamuda gerekse özel sektörde yüksek nitelikli danışmanlık servisleri Microsoft Türkiye’nin bu ödülü bir kez daha almasının başlıca nedenleri” diye konuştu.
Sosyal sorumluluk yatırımı
Başarının ilk ödülü olarak Türkiye’de kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetlerinde kullanılmak üzere ek bir yatırım yapılacağını açıklayan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen de şunları söyledi: “Bu kaynak Microsoft Türkiye’nin bugüne kadar sürdürdüğü Microsoft Türkiye Açık Akademi ve Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor (BBBÖ) gibi topluma katkı sağlayan önemli projeleri için fon olarak ve yeni büyük çaplı sosyal sorumluluk projeleri üretmek için kullanılacak. Bunun yanı sıra Microsoft’un dünyada sahip olduğu pek çok bilgi birikimi, deneyim, araştırma ve geliştirme imkanları da büyümeye katkı için Türkiye’ye aktarılacak.”
20 ülke arasında
Kurumsal ve KOBİ müşteri memnuniyet endekslerinin yükselmesi, geliştirilen etkin stratejiler, çalışan memnuniyeti ve ülkenin bilişim sektörünün ve ekonomisinin gelişimine yaptığı katkılar gibi kriterler baz alınarak düzenlenen yarışmayı değerlendiren Özmen, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Microsoft Türkiye’nin, Microsoft dünyasının en önemli 20 ülkesi arasına girdi. Türkiye’de kurulduğu 20 yıldan bu yana son üç yıl içerisinde ikinci kez aynı ödülü kazandı. Her geçen gün teknoloji yatırımlarına daha çok hız vererek dünyayı yakalayan Türk iş dünyası ve özellikle ülkemiz ekonomisinin itici gücü KOBİ’lerimiz sayesinde bu ödülü alıyoruz.”
Microsoft Türkiye’nin şampiyonluk karnesi
MICROSOFT Türkiye’nin ‘Yılın Ülkesi’ ödülünü almasında geçen yıla göre müşteri memnuniyetini 11 puan ve çalışan memnuniyetini ise 16 puan artırması etkili oldu. Şirket, Temmuz 2011 - 2012 mali yıl döneminde bir önceki mali yıla göre yüzde 17 büyüdü. Microsoft Türkiye’nin geçen yıla göre yüksek performans gösterdiği bir diğer alan ise Türkiye’nin özellikle bankacılık ve telekomünikasyon sektörlerinde önde gelen kuruluşlarına verdiği danışmanlık servisleri oldu. Büyük dönüşüm projelerinin uçtan uça geliştirildiği danışmanlık ekibine yeni katılan 75 kişi ile birlikte büyüme hızlandı. Microsoft Türkiye servisler alanında ise bir önceki yıla göre yüzde 29 oranında bir büyüme gerçekleştirdi.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)