E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisYıllık geliri 400 bin TL---

Yıllık geliri 400 bin TL

Yıllık geliri 400 bin TL
12 Ekim 2013 - 22:29 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası Başkanı olmaya hazırlanan Yellen'in maaşı hesaplandı

Amerika tarihinin ilk kadın Merkez Bankası Başkanı olacak Janet Yellen'ın ne kadar kazanacağı merak konusu. Tüm dünyayı etkileyen ABD'nin para politikasını bundan sonra şekillendirecek isim olan, trilyon dolarlara hükmedecek kadın başkanın yıllık geliri 197 bin dolar olacak.

Fakat dünyadaki merkez bankalarında tablo daha farklı ve şaşırtıcı. Ekonomisi çok daha küçük olan merkez bankası başkanları, FED Başkanı'nın maaşının birkaç kadar alıyor. İsviçre Merkez Bankası Başkanı'nın yıllık maaşı 860 bin doları bulurken, Hong Kong Merkez Bankası Başkanı yıllık 774 bin dolar gelir elde ediyor.

Dünyanın en küçük ekonomilerinden Malta Merkez Bankası Başkanı da yıllık 214 bin dolar olan maaşı ile ABD Merkez Bankası Başkanı'ndan daha fazla para kazanıyor.

FED Başkanı'ndan daha az geliri olan başkanlar arasında Brezilya Merkez Bankası Başkanı öne çıkıyor. Brezilya Merkez Bankası Başkanı yıllık 83 bin dolar ile ekonomiyi meslektaşlarının çok altında kazançla yönetiyor.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı 482.751 dolar, İrlanda Merkez Bankası 359.608 dolar, İngiltere Merkez Bankası Başkanı 473.871 dolar, Japonya Merkez Bankası Başkanı 472.195 dolar kazanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı'nın yıllık maaşının ise 2010 yılında 180 bin dolar seviyesinde olduğu belirtilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)