E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYiyeceklere maden suyu ilavesi kalori kaybına yarıyor---

Yiyeceklere maden suyu ilavesi kalori kaybına yarıyor

Yiyeceklere maden suyu ilavesi kalori kaybına yarıyor
11 Eylül 2021 - 19:38 borsagundem.com

Doğal maden suyu sadece sıcak bir günde soğuk bir içecek olarak kullanmak için değildir. Maden suyu üzerine araştırma yapan bir Alman ekibine göre, yemek pişirirken maden suyu kullanımı yemekleri gerçekten zenginleştirebilir ve kalorilerini azaltabilir.

Alman ekip tarafından et veya balık pişirirken sıcak, yapışmaz bir tepsiye karbonatlı maden suyu konulması ve suyun biraz buharlaşana kadar bırakılması, ardından maden suyu buharlaştıkça balık veya etin bir yemek kaşığı salça ilave edilerek pişirilmesi tavsiye ediliyor. 

Çorbalar ve soslar, ekşi krema veya krema eklemeye gerek kalmadan daha kremsi bir doku elde etmek için maden suyu ile çırpılabilir.

Bu, tatlılarda da işe yarayan bir yöntem. Biraz maden suyu katarak tatlılara daha "kremsi" bir doku verilebilir. Öte yandan, maden suyunu salata sosuna eklemek yağ ihtiyacını da azaltacaktır.

Pasta ve keklerde sütü azaltıp yerine maden suyu eklemeyi düşünebilirsiniz. Eğer krep ve gofretlere maden suyu eklenirse, onları kabartır. Çünkü karbonik asit doğal bir mayalama maddesi görevi görür.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)