E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYKB'den emtialara yeni fon---

YKB'den emtialara yeni fon

YKB'den emtialara  yeni fon
04 Mayıs 2011 - 17:31 borsagundem.com

Yapı Kredi'den seçilmiş emtialara yatırım yapan yene anapara garantili fon

Yapı Kredi, bakır, platin ve soya fasulyesinden oluşan Emtia sepetine yatırım yapacak yeni bir %100 anapara garantili fon için talep toplamaya başlıyor. 5 – 12 Mayıs 2011 tarihleri arasında satışa sunulacak B Tipi %100 Anapara Garantili Yirminci Alt Fon, yatırım yapacağı Emtia sepetinin değerinin yükselişinden yatırımcısına kazanç sağlamayı hedefliyor. Minimum 2 bin TL ile yatırım yapılabilinecek Fon’a alım başvuruları Yapı Kredi şubelerinden gerçekleştirilecek.

%100 Anapara Garantili Yirminci Alt Fonu ile tarım, baz metal ve kıymetli maden sektörlerine yatırım yapılabileceğini kaydeden Yapı Kredi Portföy Genel Müdürü Gülsevin Yılmaz “Fonumuzun dayanak varlıklarını bakır, platin ve soya fasulyesi şeklinde belirledik. Bu üç dayanak varlığını tercih etmemizin sebeplerini değerlerinin kendi gruplarındaki diğer emtialara göre daha az yükselmesi ve son dönemde arzlarında yaşanan daralma olarak özetleyebiliriz. %100 Anapara Garantili Yirminci Alt Fonu’nun yatırımlarını TL bazında değerlendiren, aynı zamanda emtia piyasalarındaki yükselişten anapara garantisi avantajı ile yararlanmak isteyen yatırımcılar için uygun bir yatırım alternatifi olacağını düşünüyoruz” dedi.

%100 Anapara Garantili Yirminci Alt Fon’un Getirisi Nasıl Hesaplanıyor?

Yatırım dönemi sonundaki Fon getirisi hesaplanırken bakır, soya fasulyesi ve platinin gözlem tarihlerindeki değerlerinin aritmetik ortalaması, her bir emtianın başlangıç değeri ile kıyaslanacak. Bakır, soya fasulyesi ve platin emtialarının her birinin gözlem tarihlerindeki değerlerinin aritmetik ortalaması ile başlangıç değeri arasındaki farkın, ilgili emtianın başlangıç değerine bölünmesi ile her bir emtianın getirisi hesaplanacak. Fon getirisinin hesaplamasında, sepeti oluşturan her bir emtianın getirisi eşit ağırlıklı olarak dikkate alınarak emtia getirilerinin aritmetik ortalaması ile “sepet getirisi” elde edilecek. Sepet getirisinin katılım oranı ile çarpılması, yatırım dönemi sonundaki fon getirisini oluşturacak. Sepet getirisi için üst sınır yüzde20 olarak belirlendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)