E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisYKM'nin satışında pürüz!---

YKM'nin satışında pürüz!

YKM'nin satışında pürüz!
28 Şubat 2012 - 11:42 borsagundem.com

YKM'nin Boyner'e satışı Tan ailesine danışılmadan yapıldığı ve prosedürün hala tamamlanmadığı açıklandı

Boyner Grubu, YKM'nni yüzde 63 hissesine geçtiğimiz hafta 190 Milyon TL bedelle almak için anlaşma imzaladıkalrını belirtmişti. YKM'nin yüzde 37 hissesine sahip olan Tan Ailesi hisselerin Boyner'e satışına tepki gösterdi.
İşte Tan Ailesi'nden yapılan açıklama "
Sayın Basın Mensubu,
YKM Mağazaları, 60 yıldır Türkiye perakendesektöründe ilkeli bir rekabet anlayışı ile faaliyet gösteren, tüketicihaklarına saygılı, konusunda bir çok ilke imza atan, milyonlarca müşterisi, 5 bineyakın çalışanı ile kamuya mal olmuş lider bir firmadır.
Tan Ailesi olarak biz, bu markanın yüzde 50sahibi ve ilgili şirketlerin de çok önemli hissedarlarıyız.
Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş’nin,basının deyimi ile “YKM’yi Avlama Operasyonu”nu maalesefbizler de sizlerle aynı gün, yapılan basın toplantısı ile öğrenmişbulunmaktayız.
Aldığı kararlarla ve etik değerlerle Türksanayici ve işadamlarına örnek olması gereken bir kurumun başındaki ailenin;dünyanın en büyük fonlarından City Group’un ve sözde bizi de temsil etmeküzere birlikte yola çıktığımız Credit Suisse’in böyle bir operasyonu,kalan ortak olan Tan Ailesi’nin rızası olmadan ve hatta bizimle tekkelime dahi konuşmadan yapması bizleri şaşırtmıştır.
Daha yüzde yüzü bitmemiş, prosedürleri tamamlanmamışbir işin basında bitmiş gibi lanse edilmesi, hatta YKM çalışanlarına Cem Boynerimzalı bir yazının gönderilmesi bizleri derinden üzmüştür.
Her ne kadar Sayın Cem Boyner düzenlediğibasın toplantısında “Tan Ailesi’nden akıl fikir almak isteriz”demişse de toplantının hemen bir gün sonrası planlı ve acele ile yapılanYönetim Kurulu’nda alınan kararlar, Tan Ailesi’ni dışarıda bırakmaniyetini net olarak göstermektedir.
Bizler bundan sonra; yapılan satış ile piyasadeğeri Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş’nin üzerine çıkan YKM’ningelişimini desteklemeye devam edeceğiz. Her yıl büyüyen, gelişen ve kar üretenYKM şirketlerinin geçmiş yıllarda gösterdiği performansı bundan sonra dasürdürmesi noktasında kurumu izleyecek, “kanuni haklarımızı sonuna kadarkoruyarak ve kullanarak” çok yakından takip edeceğiz.
Evlilik ancak iki tarafın rızası ile olur. Budurum bizim için ifade edildiği gibi “Cennette evlilik” olmaktançok uzaktır. "

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)