E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYSK'dan kritik İstanbul kararı---

YSK'dan kritik İstanbul kararı

YSK'dan kritik İstanbul kararı
03 Nisan 2014 - 23:38 borsagundem.com

YSK, İstanbul İl Seçim Kurulu’nun 4 ilçede muhtarlık zarfından AK Parti’ye çıkan belediye oyları geçerli kararını kaldırdı

Yüksek Seçim Kurulu’ndan (YSK) Ak Parti’ye kötü haber geldi. YSK, İstanbul İl Seçim Kurulu’nun, Kartal 1, Kartal 2, Büyükçekmece ve Silivri ilçelerinde, mavi renkli muhtarlık zarfından belediye seçimlerine ilişkin oy pusulası çıkması halinde o oyların geçerli sayılacağına ilişkin kararını kaldırdı. 

CHP İTİRAZ ETTİ, YSK KABUL ETTİ
AK Parti’nin, itirazları üzerine, İstanbul İl Seçim Kurulu bu dört ilçede mavi muhtarlık zarfından çıkan belediye oylarının da geçerli sayılmasına karar vermişti. YSK dün gece bu kararla ilgili itirazları görüştü. İstanbul CHP İlçe örgütlerinin itirazı üzerine Silivri, Büyükçekmece yönünden, CHP’nin YSK temsilcisi avukat Mehmet Hadimi Yakupoğlu’nun itirazı üzerine de Kartal 1 ve Kartal 2 yönünden muhtarlık zarfından çıkan büyükşehir, ilçe belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği oyların geçerli sayılmasına ilişkin kararlar kaldırıldı. Yakupoğlu Hürriyet’e, “AK Parti’nin bu dört ilçe yönünden itirazları kesin olarak reddedildi ve bu oylar geçerli sayılmayacak. AK Parti’nin iddia ettiği gibi oyları beş bin artmayacak” dedi.

YSK: OYLAR GEÇERLİ SAYILAMAZ
Yakupoğlu kararı şöyle anlattı:

“YSK muhtarlık oy pusulası çıkan mavi zarfın içindeki Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İlçe Belediye Başkanlığı, İlçe Belediye Meclis Üyeliği oy pusulalarının geçerli olduğuna dair İstanbul İl Seçim Kurulu’nun kararlarını kaldırdı. YSK, bunun 298 sayılı Seçim Kanunu’nun 102/5 fıkrası ve YSK’nın 138 numaralı genelgesinin 43-2/b maddelerine aykırı olduğuna karar verdi. Mavi zarfın içinden bu düzenlemeler gereği muhtar ve ihtiyar heyeti dışında bu oy pusularının çıkması halinde kullanılan oyların geçersiz sayılacak.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğa04 Nisan 2014 03:39

    yani 40 43000 bilinçsiz seçmen diyorsunuz

  • sen hiç sandık başında durdun mu04 Nisan 2014 02:54

    Doğa, tecrübeli bir sandık görevlisi olarak söylüyorum. İptal oylarının çoğu ya boş oy pusulaları ya da birden fazla vurulan evet mührü. Bunları nasıl partilere dağıtırsın! İtirazlara konu olan iptaller evet mührünün karşılıklı çıkması (Ki bu seçimde yeni mühürlerle bu engellendi) oy pusulasının farklı zarftan çıkması. Bu konularda da zaten seçim kurulları kararını veriyor.

  • doğa04 Nisan 2014 02:49

    ayrıca iptal oylarının partilere dağılımı da belirtilmemiş

  • doğa04 Nisan 2014 02:47

    ben parti ismi zikretmedim iptal oylarının yüksekliğive kazananın oy farkından bahsettim sizin de dikkatinizi çekmedimi

  • sen hiç sandık başında durdun mu04 Nisan 2014 02:25

    Doğa, senin mantığın tüm geçersiz oyların CHP'ye gideceği mi? Yanlış. Sen hiç sandık başında bulundun mu. Pazar günü sadece bir sandıkta onlarca mühür vurulmamış veya tüm partilere mühür vurulmuş oy pusulaları gördüm. Yani bunları da CHP'ye mi yazsınlar? Böyle mi istiyorsunuz?

  • doğa04 Nisan 2014 01:51

    antalyada 43000 oy geçersiz menderes türelse 7000 oy farkıyla kazanmış

  • Helal Sana Hacı04 Nisan 2014 01:48

    En büyük Fener.. Vicdanen Kültürlü insan CHP lidir..

  • doğa04 Nisan 2014 00:41

    bu nasıl seçimdir arkadaş antalyada 43000 oy geçersiz

  • ali04 Nisan 2014 00:15

    HAYATTA NEFRET ETTİĞİM 2 ŞEY VARDIR 1-FENERBAHÇE 2-CHP BUNLARIN RAKİPLERİ KİMSE BEN HEP ONLARI DESTEKLERİM VEDE HEP SEVİNMİŞİMDİR HAYATTAAAA HAHAAAHAAAAAAAAA.........

  • mor değil mi04 Nisan 2014 00:08

    Muhtarlık zarfları mor değil miydi. Kafam karıştı