E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizYuan 19 yılın zirvesinde---

Yuan 19 yılın zirvesinde

Yuan 19 yılın zirvesinde
08 Ekim 2012 - 12:15 borsagundem.com

Politika yapıcıların yavaşlama karşısında daha fazla adım atacağı spekülasyonu üzerine yuan 19 yılın zirvesine tırmandı

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'deki politika yapıcıların yavaşlamayı önlemek için daha fazla adım atacağı spekülasyonu üzerine yuan, 1993'ten bu yana en yüksek seviyesine çıkarak, merkez bankasının izin verdiği işlem bandının üst sınırına yaklaştı.
Komünist Parti, Çin'in geçtiğimiz haftaki tatili esnasında 18. kongrenin 8 Kasım'da başlayacağını  açıkladı. Mizuho Securities Asia Ltd. ve Australian & New Zealand Banking Group Ltd.'ın geçtiğimiz haftaki araştırma notlarına göre, Çin'de 10 yılda bir gerçekleşen liderlik değişimi, teşviklerin artmasıyla sonuçlanabilir. ABD'de işsizlik oranı Eylül'de yüzde 7.8'e gerileyerek, Ocak 2009'dan bu yana en düşük seviyesine işaret etti.
Kongre'nin siyasi konuların bir tarafa bırakıldığını, liderlerin ekonomiyi canlandırmaya odaklandığını belirten Glory Sky Global Markets Ltd.'ın başkan yardımcısı Daniel Chan, ABD verilerinin, Çin'in ihracatı ve yuan için olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.
Yuan, dolar karşısında 6.2859 seviyesinden işlem gördü. Yuanın bugünkü zirvesi, Çin'in resmi ve piyasa kurlarını birşeştirdiği 1993'ten bu yana en yükseğine işaret etti ve merkez bankasının yüzde 0.98 olarak belirlediği referans oranını aştı.
oranını aştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)